Απίστευτο: Φαλαινοκαρχαρίας "αφήνει" τους δύτες να τον σώσουν! (video)

Απίστευτο: Φαλαινοκαρχαρίας "αφήνει" τους δύτες να τον σώσουν! (video)

Μια απίστευτη υποθαλάσσια λήψη δείχνει την καταπληκτική στιγμή, όπου ένας δύτης σώζει ένα γιγάντιο φαλαινοκαρχαρία ο οποίος έχει εγκλωβιστεί σε ένα σχοινί ψαρέματος.

Το βίντεο προβάλλει το φαλαινοκαρχαρία να "παλεύει" με ένα σχοινί που έχει μπλεχτεί γύρω από το σώμα του και σιγά σιγά εισχωρεί μέσα στο δέρμα του σχίζοντάς το.

Ο δύτης το εντοπίζει και ζυγίζει την κατάσταση προκειμένου να πλησιάσει και να το απελευθερώσει.

Χρειάστηκαν μόλις 30 δευτερόλεπτα για το δύτη να κόψει το σχοινί και να ελευθερώσει το γιγάντιο θηλαστικό, το οποίο φαίνεται ότι ταλαιπωρούνταν για χρόνια.

Η στιγμή αυτή που κόβει την ανάσα, καταγράφηκε στα νερά του Σοκόρο Άϊλαντ, 200 μίλια από το Μεξικό.

Βιντεοσκοπήθηκε ως μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ -για τη φύση- "Μυστικά στα νησιών των καρχαρίων" η οποία προβάλλεται στο "Smithsonian Channel".

Παρά το γιγαντιαίο μέγεθος της, η καρχαριοφάλαινα είναι ένα πολύ "ήσυχο" ψάρι και αποτελεί πολύ μικρή απειλή για τους ανθρώπους.

Είναι από τα πιο μακρόβια ψάρια στον πλανήτη και επειδή ζει πολύ (οι εκτιμήσεις λένε πάνω από 70 χρόνια) δεν παράγει απογόνους μετά τα 30 καθώς είναι «ώριμη». Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ζωής της οι απόγονοι είναι ελάχιστοι, γι αυτό μάλιστα το λόγο το είδος αυτό απειλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα με εξαφάνιση.

Απειλές όπως το ψάρεμα, η έλλειψη τροφής λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και της ρύπανσης του περιβάλλοντος αλλά και η συχνή παρενόχληση των ζώων από σκάφη αναψυχής αποτελούν τα αιτία του "ανεύθυνου" και όχι υγιούς τουρισμού, που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην επιβίωση του συγκεκριμένου είδους θηλαστικών.