Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου! (video)

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου! (video)

Ένα βίντεο που αγγίζει τις ψυχές όλων μικρών και μεγάλων, δίνει μαθήματα ζωής και διδάσκει αξίες σε όλους μας!

Ένας πατέρας δείχνει σε όλους μας ότι η πατρική αγάπη είναι ατέλειωτη και μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο Ντικ Χόιτ, μόλις γεννήθηκε διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση (αυτό συνέβη διότι ο ομφάλιος λώρος μπλέχτηκε στο λαιμό του με αποτέλεσμα το οξυγόνο να μην μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλο). Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι δεν θα μπορούσε να επικοινωνήσει με το περιβάλλον, καθώς ο εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να μεταδώσει σωστά τα μηνύματα. Οι γονείς, ενώ παροτρύνθηκαν να αφήσουν τον Ντικ σε ίδρυμα, δεν πτοήθηκαν και βλέποντας τα μάτια του γιου τους, προτίμησαν να το μεγαλώσουν σαν κάθε φυσιολογικό παιδί, έχοντας πάντα την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του όπως και έγινε.

Στα 11 του εφοδιάστηκε με έναν υπολογιστή που του επέτρεπε να επικοινωνεί με τους άλλους. Χάρις αυτό πήγε σε δημόσιο σχολείο και αργότερα πήρε και πτυχίο από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης -με πτυχίο στην ειδική εκπαίδευση- και αργότερα δούλεψε εκεί σε ένα εργαστήριο υπολογιστών.

Μια μέρα ο Ντικ είπε στον πατέρα του: «Μπαμπά θα έτρεχες μαζί μου έναν μαραθώνιο;» Ο πατέρας απάντησε "Ναι" και έτσι έτρεξαν τον πρώτο τους Μαραθώνιο. Η συνέχεια εξίσου συγκινητική... Ο Ντικ ρώτησε ξανά τον πατέρα του: < Μπαμπά, θα έτρεχες μαζί μου άλλον ένα Μαραθώνιο;> Ο πατέρας είπε "Φυσικά γιε μου" και έτσι έτρεξαν μαζί τον δεύτερο Μαραθώνιο. Η επόμενη αποστολή, ήταν ακόμα πιο δύσκολη. «Μπαμπά θα έτρεχες μαζί μου στο ironman;» Το ironman είναι από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα στον κόσμο: 4 χλμ κολύμπι, 180 χλμ ποδήλατο και 42 χλμ τρέξιμο. "Ναι παιδί μου" απάντησε ο πατέρας! Και έτσι ξεκίνησε η ιστορία. Οι δυο τους έτρεξαν, κολύμπησαν ή έκαναν ποδήλατο μαζί και κέρδισαν πολλά μετάλλια αλλά και τις καρδιές όλων μας. Η πράξη αυτή υπενθυμίζει σε όλους μας ότι όταν υπάρχει θέληση όλα είναι δυνατά.

Τα λόγια του Ντικ (μέσω του υπολογιστή): «Μπορώ! Μπορώ να κάνω τα πάντα μέσω αυτού – του πατέρα - που μου δίνει δύναμη!».

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου!

Δημοσιεύτηκε από Απίστευτα Βίντεο στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015