Τι πρέπει να κάνετε αν ο άντρας προτιμά τις ταινίες πορνό απ' το να κάνει σεξ;

Τι πρέπει να κάνετε αν ο άντρας προτιμά τις ταινίες πορνό απ' το να κάνει σεξ;

Είτε αρέσει στις γυναίκες είτε όχι, τα στατιστικά δείχνουν ότι το συντριπτικό 97% των αντρών βλέπει ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου και μάλιστα αρκετά συχνά.

Για τους περισσότερους άντρες, η δραστηριότητα αυτή αποτελεί ένα είδος σεξουαλικού «μπόνους», δηλαδή κάτι που κάνουν όταν η σύντροφός τους έχει βγει με τις φίλες της ή δουλεύει μέχρι αργά.

Ανησυχητική είναι όμως η τάση «αντικατάστασης» του πραγματικού σεξ με την εν λόγω μορφή σεξουαλικής έκφρασης.

Σύμφωνα με το βρετανικό οργανισμό Relate και το κολλέγιο συμβουλευτικής σε θέματα σεξ και σχέσεων COSRT, η απομόνωση του ατόμου με σκοπό τη χρήση πορνογραφικού υλικού είναι ένας παράγοντας που οδηγεί πολλά ζευγάρια στο χωρισμό.

Δεδομένου ότι στη σημερινή εποχή το υλικό σεξουαλικού περιεχομένου είναι πιο εύκολα προσβάσιμο από ποτέ, σε ορισμένες περιπτώσεις οι εξελίξεις της τεχνολογίας φαίνεται πως λειτουργούν σε βάρος των διαπροσωπικών σχέσεων.

Το θετικό είναι ότι οι πιο αξιόπιστες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τη χρήση πορνογραφικού υλικού καταδεικνύουν ότι για ποσοστό μόλις 5% των αντρών η συνήθεια αυτή αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητά τους ή στη σχέση με τη σύντροφό τους.

Η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Τρέισι Κοξ επισημαίνει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ανησυχούν εάν διαπιστώσουν ότι ο σύντροφός τους βλέπει ταινίες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ειδικά εάν η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι ικανοποιητική.

Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.