Μήπως ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τα πρότυπά μας; (photoς)

Μήπως ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τα πρότυπά μας; (photoς)

Όμορφες γυναίκες, ακτιβίστριες σώματος, παλεύουν για υγιή πρότυπα και υποστηρίζουν το δικαίωμα τους να αντιπροσωπεύονται στον χώρο της μόδας.

Σας παρουσιάζουμε τις πέντε κορυφαίες!

1. Jennie Runk

Αποτελεί το πρώτο plus size model της H&M. Έχει δηλώσει πως πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε εμμονή με το μέγεθος και να αποθεώνουμε έναν τύπο σώματος. Είναι παράλογο και παρωχημένο να μην επαινείται η διαφορετικότητα.

2. Ashley Graham

Είναι μια δυναμική γυναίκα και την βλέπουμε να φιγουράρει στο εξώφυλλο της ELLE ακόμα και στο Sports illustrated. Προσέχει τον εαυτό της κάνοντας γυμναστική και υγιεινή διατροφή απλώς δεν καταφεύγει σε ακρότητες. Ένα χυμώδες μοντέλο που στη νέα της καμπάνια για εσώρουχα προάγει το εξής μήνυμα 'I am strong I am beautiful I am size sexy' ...και η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να της το αρνηθούμε.

3. Georgina Burke

Αποτέλεσε το πρόσωπο της Torrid για το 2014. Η ίδια αναρωτιέται πως το νούμερο 0 κατέληξε να θεωρείται φυσιολογικό και τα 2/3 των γυναικών να συγκαταλέγονται σε νούμερα plus. Το ιδανικό ,τονίζει, θα ήταν όλοι οι τύποι σώματος να κοσμούν τα περιοδικά και να είχαν την ευκαιρία να βρουν το νούμερο τους σε κάθε μαγαζί.

4. Tess Holliday

Ίσως το πιο πολυσυζητημένο plus size μοντέλου του καιρού μας κι όχι άδικα. Μπήκε στο εξώφυλλο του περιοδικού People κι έχει επιφέρει επανάσταση στη βιομηχανία. Παλεύει για το δικαίωμα του καθενός να αντιπροσωπεύεται στον χώρο της μόδας. Επιπλέον παρατηρεί πως πρέπει να απελευθερώσουμε τα πρότυπα ομορφιάς μας.

5. Philomena Kwao

Το πρόσωπο της Torrid για το 2015. Αυτό που επιθυμεί να αλλάξει στον χώρο της είναι να μην αποτελούν εμπόδιο για την ανέλιξη των μοντέλων τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν μοναδικούς (χρώμα ,κιλά). Επίσης υποστηρίζει πως η αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση έρχεται όταν καταλάβουμε πόσο όμορφα ξεχωριστοί ήμαστε.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Αναστασιάδου