Η πιο φιλική πόλη του κόσμου!

Η πιο φιλική πόλη του κόσμου!

Το ταξιδιωτικό περιοδικό "Travel + Leisure" έβαλε τους αναγνώστες του να μελετήσουν και να συγκρίνουν διάφορες πόλεις του κόσμου ως τη πιο φιλική.

Τελικά, ανακήρυξαν το Galway της Ιρλανδίας ως την πιο φιλική προς τους επισκέπτες της πόλη του κόσμου. Πρόκειται για μια κωμόπολη των 75.000 κατοίκων, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας, σε απόσταση τριών ωρών από το Δουβλίνο και ανακηρύχθηκε σαν την πιο φιλική πόλη-προορισμό σε όλον τον κόσμο από τους τουρίστες, οι οποίοι δηλώνουν ότι νιώθουν πάντα ευπρόσδεκτοι όταν την επισκέπτονται, χάρη κυρίως στους ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους της.
Στα πλακόστρωτα σοκάκια του κέντρου της μπορεί κανείς να περπατήσει με μουσικούς να δίνουν ρυθμό στην καθημερινότητα των κατοίκων στους δρόμους, ενώ οι φοιτητές δίνουν μια διαφορετική χροιά στην καθημερινότητα της πόλης. Λέγεται δε και "πρωτεύουσα της δυτικής Ιρλανδίας" αφού φιλοξενεί αρκετές εορταστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν μια γιορτή θαλασσινών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και ένα φεστιβάλ κινηματογράφου.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουκορίκος