Το θρεπτικό συστατικό που δρα ενάντια στην κατάθλιψη

Το θρεπτικό συστατικό που δρα ενάντια στην κατάθλιψη

Είτε στη φυσική μορφή που το παίρνουμε από τις τροφές είτε σε μορφή συμπληρώματος, το θρεπτικό συστατικό αποδεικνύεται σημαντικό «όπλο» ενάντια στη συχνή ψυχική νόσο.

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών πάσχουν από κατάθλιψη σε παγκόσμια κλίμακα.
AdTech Ad
Δεδομένου λοιπόν ότι η κατάθλιψη είναι τόσο συχνή, το ενδιαφέρον των επιστημόνων για φυσικές ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν λιγότερο επεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης είναι τεράστιο.
bigstock Consulting With Expert 87553358
Στο πλαίσιο αυτό, μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Translational Psychiatry έρχεται να επιβεβαιώσει τη θεωρία ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα παρέχουν σημαντικά οφέλη στους ασθενείς με κατάθλιψη.
Οι ερευνητές πραγματοποίηση επισκόπηση (μετα-ανάλυση) βασιζόμενοι στα ήδη διαθέσιμα δεδομένα αναφορικά με τη χρησιμότητα των Ω-3 λιπαρών οξέων μακράς αλύσου στη μείζονα κατάθλιψη. Η επισκόπηση περιελάμβανε 13 παλαιότερες μελέτες με συνολικό δείγμα 1.200 ανθρώπους που έπασχαν από μείζονα κατάθλιψη. Οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο τα Ω-3 λιπαρά βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλά και κατά πόσο οι επιδράσεις εξαρτώνται από τη δοσολογία δύο συγκεκριμένων λιπαρών: του EPA (εικοσιπενταενοϊκό οξύ) και του DHA (εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ). Τα δύο αυτά είδη λιπαρών βρίσκονται κυρίως στα ψάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.onmed.gr