Βόμβα από Κυριάκο: «Δεν τελειώνει έτσι το πρωτάθλημα»

Βόμβα από Κυριάκο: «Δεν τελειώνει έτσι το πρωτάθλημα»

Ο ορισμός του Αρετόπουλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προκάλεσε οργή στον ΠΑΟΚ, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης να δηλώνει ρητά, πως αυτό το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει με τέτοιες πρακτικές...

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Κυριάκος στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» και στους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά:

Για τον ορισμό του Αρετόπουλου: «Δεν έχουμε να σχολιάσουμε πάρα πολλά. Η πληροφορία κυκλοφορεί μέρες και συνήθως τέτοιου είδους πληροφορίες επιβεβαιώνονται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 20 χρόνια. Για αυτό το λόγο τόσες μέρες έχει αρχίσει η φθορά του Σιδηρόπουλου και του Κύζα για τη διαιτησία του στον αγώνα με τον Ηρακλή, χωρίς να φαίνεται κάποιο λάθος του Κύζα.

Είναι η πρακτική του συστήματος, αυτού που θέλαμε να μπει στο χρονοντούλαπο στις 26 Οκτωβρίου. Όλα αυτά τα σιχαμένα τεχνάσματα ετών να μας αφήσουν χρόνους και να τα θυμόμαστε ως ανέκδοτο πια, γιατί έτσι θα καταντήσουν.

Όσο λειτουργούν και αισθάνονται ισχυροί και προσπαθούν να κάνουν επίδειξη ισχύος, νομίζουν ότι δεν θα υπάρξουν φωνές που θα πουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Τώρα είναι η πλειοψηφία του κόσμου. Τους βλέπουν, τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει. Νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα είναι παρελθόν»..

Για τη δήλωσή του ότι δεν πρέπει κάποια ομάδα να διαμαρτύρεται συνέχεια για τους διαιτητές: «Η δήλωσή μου είχε παρερμηνευτεί και την έκανα μετά το ματς της Τρίπολης. Είχα πει ότι εφόσον συμφωνήσαμε σε ένα μοντέλο διαιτητών, δεν έπρεπε να μπούμε από τις πρώτες αγωνιστικές σε μια διαδικασία να φωνάζουμε, σαν να μην μπορούμε να αλλάξουμε.

Τότε το κάναμε με την προοπτική των εκλογών της ΕΠΟ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν φθαρμένα πρόσωπα. Τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Η FIFA δεν έχει ορίσει πότε θα έχουμε εκλογές. Τότε ήταν μια άλλη περίοδος. Μάλιστα, είχαν βγάλει όλοι μια ικανοποίηση για τις διαιτησίες. Εμείς είχαμε πει ότι δεν θα πανηγυρίσουμε από τις πρώτες αγωνιστικές.

Όπως δεν διαμαρτυρηθήκαμε στην πρώτη κακή διαιτησία. Είδαμε ότι στη συνέχεια συνέβησαν κακές διαιτησίες όπως στο ματς με την Ξάνθη και τη Βέροια. Τώρα πρέπει να πάμε σε ένα ματς που τρεις μέρες θα ζούμε με τον εκνευρισμό του ορισμού».

Για την ύπαρξη του Σαραϊδάρη στο ισπανικό μοντέλο: «Τώρα προφανώς ότι και τον Σαραϊδάρη δεν τον παίρνουν σοβαρά. Είναι κοινής αποδοχής από την πλευρά των ομάδων, που δεν έχει προκαλέσει ποτέ, άρα δεν γίνεται να έχει δεχθεί τέτοιους ορισμούς. Θα έχουμε τα ίδια του Κυπέλλου. Δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα με κάτι τέτοιο.

Η FIFA πρέπει να παρουσιάσει το οργανόγραμμα των δράσεών της και πολύ γρήγορα να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να κάνουμε τα αιτήματά μας. Γιατί δεν θα τελειώσει πρωτάθλημα. Θα έχουμε τα περσινά του Κυπέλλου με τέτοιες συμπεριφορές. Οι άνθρωποι έχουν ξεφτιλιστεί και τώρα πια βγάζουν την εκδικητικότητά τους σε αυτούς που τους διώχνουν από το ποδόσφαιρο.

Όχι μόνο θα είναι παρελθόν στο μέλλον, αλλά θα είναι ξεβράκωτοι μπροστά στις ποινικές τους ευθύνες απέναντι στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία».