Προειδοποίηση Καλλιάνου: «Ερχεται νέα επιδείνωση του καιρού...»

Προειδοποίηση Καλλιάνου: «Ερχεται νέα επιδείνωση του καιρού...»

Πριν από λίγη ώρα ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook προειδοποίηση για νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και έντονες καταιγίδες.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε:

Νέα επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη Τρίτη με βροχές και καταιγίδες αυτή τη φορά αλλά και αρχικά χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σήμερα και αύριο (Σάββατο) θα επικρατήσει αρκετό κρύο και θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα ασθενείς ή το πολύ έως και μέτριας έντασης τοπικές χιονοπτώσεις στην Θεσσαλία, την κεντρο-ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την βόρειοανατολική Πελοπόννησο. Τα ενδεικτικά υψόμετρα χιονοπτώσεων θα κυμαίνονται από τα 350-400 μέτρα και υψηλότερα στις παραπάνω περιοχές, χωρίς να αποκλείεται τοπικά να χιονίσει και χαμηλότερα.

Όμως παρόλο που την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επικρατήσει ο ήλιος και η άνοδος της θερμοκρασίας, από την Τρίτη περιμένουμε νοτιάδες και ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει πάρα πολλές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες έως και την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω του εγκλωβισμού ψυχρών αερίων μαζών όλες αυτές τις ημέρες, κυρίως στις κλειστές λεκάνες ή στις πεδιάδες της ηπειρωτικής χώρας, με την έλευση του χαμηλού από την ερχόμενη Τρίτη (κυρίως στα κεντρικά και βόρεια) θα υπάρξουν περιοχές που αρχικά θα χιονίσει πυκνά ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και εν συνεχεία με την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω των νοτιάδων θα το "γυρίσει" σε βροχή.

Άρα από την ερχόμενη Τρίτη ο καιρός θα χαλάσει ιδιαιτέρως, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες αυτή τη φορά.