Δ. Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τσιφλίκι κανενός...»

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τσιφλίκι κανενός...»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στα προεκλογικά τερτίπια που παίζονται στην πλάτη του Παναθηναϊκού και των οπαδών του, αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για γήπεδο στο Γουδή, για τις οποίες καμία ενημέρωση δεν είχε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός από καμία πλευρά.

Και με οργή, απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του ερασιτέχνη, κυρίως, αλλά και προς την ΠΑΕ, κάλεσε άπαντες να τον διαψεύσουν και να αποκαλύψουν τι άλλαξε, σε σχέση με τη συμφωνία των τριών μερών, σχεδόν εδώ και ένα χρόνο, που μάλιστα είχε και ως αποτέλεσμα τη σύσταση επιτροπής εργασίας για την εκπόνηση του σχεδίου στέγασης όλου του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

«Η θέση της ΚΑΕ είναι ίδια από την αρχή. Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε για το Γουδή και ως ΚΑΕ μας έκανε άσχημη εντύπωση. Αρχές του 2016 βρεθήκαμε με τον κύριο Μιχαλαριά και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να δούμε αν υπάρχει διάθεση από τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ για να κάνουμε μία πρόταση στην Πολιτεία και να παίρναμε με το ΟΑΚΑ. Αυτό βρήκε τον Μιχαλαριά και τον Αλαφούζο σύμφωνους. Συστάθηκε επιτροπή με πρόσωπα από τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Η ΚΑΕ προσφέρθηκε να μπει μπροστά. Έχουμε συνάψει μία συμφωνία από τις 20 Απριλίου του 2016 με την Deloitte, η οποία αυτή τη στιγμή ακόμη 11 μήνες δεν έχει παραδώσει γιατί είναι μεγάλο το έργο. Σήμερα, ενημερωνόμαστε ότι εν αγνοία μας ότι πήγε και έκανε μία συνάντηση με την κυβέρνηση για το Γουδή. Δηλαδή, η επιτροπή τι είναι κοροϊδία προς την ΚΑΕ. Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά εμείς είμαστε οι μ...ες της παρέας; Είχε μπει μπροστά η ΚΑΕ για να μπορούν να έχουν σπίτι όλα υπόλοιπα τμήματα. Μπαίνει μπροστά η ΚΑΕ για όλα τα τμήματα του συλλόγου δωρεάν και βγαίνουν και τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια μας, όταν τρέχει η Deloitte μία μελέτη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Ο κ. Γιαννακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM», αρχικά τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας:

«Η θέση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός διαχρονικά είναι η ίδια. Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε για όλες αυτές τις εξελίξεις στο Γουδή. Ειλικρινά έχει κάνει πάρα πολύ άσχημη εντύπωση σε όλους τους ανθρώπους στην ΚΑΕ και θα σας εξηγήσω το γιατί. Αρχές του 2016 βρεθήκαμε με τον τότε πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τον κ. Μιχαλαριά και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να δούμε αν υπάρχει διάθεση και από τον Ερασιτέχνη αλλά και από την ΠΑΕ να κάνουμε από κοινού μια πρόταση στην Πολιτεία για να γίνει κάτι σαν τη «Διπλή Ανάπλαση» του Βοτανικού. Να δίναμε τη Λεωφόρο στο κράτος και να παίρναμε το ΟΑΚΑ για 99 χρόνια. Αυτό βρήκε και τον κ. Μιχαλαριά αλλά και τον κ. Αλαφούζο να είναι απόλυτα σύμφωνοι, συστάθηκε επιτροπή με πρόσωπα από τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ και την ΚΑΕ για να φτιαχτεί αυτή η μελέτη. Η ΚΑΕ προσφέρθηκε να είναι αυτή η οποία θα μπει μπροστά, έχουμε συνάψει μια συμφωνία η οποία θα βγει και στον «αέρα» σε λίγη ώρα από τις 20 Απριλίου 2016 με την εταιρία Deloitte μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες στον κόσμο η οποία αυτή τη στιγμή, ακόμα, 11 μήνες μετά δεν μας έχει παραδώσει γιατί είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο και ξαφνικά σήμερα ενημερωνόμαστε ότι εν αγνοία μας κάποιοι από τον Ερασιτέχνη εκεί πρόεδροι, δεν ξέρω τι το παίζουν κλπ., μαζί με την ΠΑΕ πήγανε και κάνανε συνάντηση με την κυβέρνηση για να γίνει γήπεδο στο Γουδή. Δηλαδή η επιτροπή η οποία έχει συσταθεί και βρίσκονται οι άνθρωποι για να γίνει το γήπεδο στο ΟΑΚΑ τι είναι; Κοροϊδία προς την ΚΑΕ; Εμείς τι είμαστε, συγγνώμη για την έκφραση, είμαστε οι μαλάκες της παρέας; Έχει μπει μπροστά η ΚΑΕ να βοηθήσει, για να υπάρξει αυτό που λέμε ενιαίος και αδιαίρετος Παναθηναϊκός, για να μπορέσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του Παναθηναϊκού να ξαναγίνουν πρωταθλητές όπως είναι το μπάσκετ διαχρονικά αλλά κανένα άλλο τμήμα του Παναθηναϊκού, μπαίνει η ΚΑΕ μπροστά για να είναι σημαιοφόρος σε αυτόν τον αγώνα, να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια πραγματική Παναθηναϊκή Πολιτεία στο ΟΑΚΑ για όλα τα τμήματα του Συλλόγου, δωρεάν και αυτή τη στιγμή βγαίνουν και τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια εν αγνοία μας και πηγαίνουν και συζητάνε για γήπεδο στο Γουδή; Όταν αυτή τη στιγμή τρέχει μια μελέτη με τη Deloitte; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα και νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν; Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τσιφλίκι κανενός».

Στη συνέχεια ο Δ. Γιαννακόπουλος συμπλήρωσε:

«Έχουν γίνει και προκαλώ, είτε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, είτε τον κ. Αλαφούζο να βγει και να διαψεύσει αυτά τα οποία λέω. Εδώ και οκτώ-εννέα μήνες έχει συσταθεί μια επιτροπή, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή τρέχει μια μελέτη της Deloitte και ξαφνικά μαθαίνουμε για Γουδή. Τι είναι αυτά τα πράγματα;»

Ακολούθως αναφορικά με το ΟΑΚΑ σχολίασε:

«Έχουμε κάποιες εκπληκτικές εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ που θα μπορούσαν να στεγαστούν όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, σε πολύ καλές εγκαταστάσεις και έρχεται τώρα και κάνει πίσω; Για προεκλογικά παιχνίδια; Μαζί με τον κ. Παππά του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή λίγο μυαλό να έχουμε. Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού, δεν είναι πρόβατα ο κόσμος του Παναθηναϊκού».

Για τη στάση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods απάντησε:

«Εμείς θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ΚΑΕ. Η ΚΑΕ προσφέρθηκε να μπει μπροστά σε αυτό και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να φάει αυτό το κόστος η ΚΑΕ. Σε καμία μα καμία περίπτωση. Καλά θα κάνουν οι ιθύνοντες, και τους το λέω ανοικτά, εκεί στον Ερασιτέχνη να μάθουν να σέβονται τις οικογένειες και τα τμήματα που έχουν προσφέρει, έτσι ώστε να είναι το τριφύλλι εκεί που είναι. Γιατί δεν θα υπήρχε τριφύλλι αυτή τη στιγμή αν δεν ήταν κάποιοι άνθρωποι και κάποια τμήματα».

Για το αν κρατάει αποστάσεις από τη διαφαινόμενη συμφωνία για το Γουδή, σχολίασε:

«Δεν κρατάω εγώ αποστάσεις, ούτε η ΚΑΕ κρατάει αποστάσεις. Η ΠΑΕ κι ο Ερασιτέχνης κρατάνε αποστάσεις από αυτά που είχαν συμφωνήσει εννέα μήνες πριν».

Για τη σχέση της ΚΑΕ με το ΟΑΚΑ, είπε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το ΟΑΚΑ, μπορεί να υπάρχουν διάφορα θέματα κάθε αρχή της χρονιάς με τη σύμβαση του ΟΑΚΑ που είναι υπερβολικά ακριβή, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την κουβέντα μας. Ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το ΟΑΚΑ σαν μπάσκετ. Γνώμη μου είναι, θα ήταν καλό και για τα άλλα τμήματα του Συλλόγου, αλλά δεν είμαι μέσα εγώ για να πάρω τις αποφάσεις. Αλλά καλά θα κάνουν να ενημερώνουν όταν έχουν συμφωνήσει για κάτι κι όταν έχουν δώσει τα χέρια».

Για το αν σχετίζεται η πρόθεση της ΚΑΕ με την πρόθεση της ΚΑΕ ΑΕΚ να αγοράσει ένα από τα γήπεδα του ΟΑΚΑ, ανέφερε:

«Μα από εκεί ξεκίνησε όλο αυτό. Ο Παναθηναϊκός ήθελε όλο το ΟΑΚΑ του μπάσκετ. Πήγαμε στον κ. Κοντονή τότε τον υφυπουργό. Είχαμε βρει ανταπόκριση και μου είπε επί λέξη «κ. Γιαννακόπουλε ελάτε με επίσημη πρόταση». Τότε βρέθηκα με τον κ. Μιχαλαριά, του ανέπτυξα αυτή την ιδέα, του ζήτησα να μιλήσει με τους ανθρώπους στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και μου είπε πως ήταν σύμφωνοι. Επαναλαμβάνω, συστάθηκε επιτροπή. Με ανθρώπους από την ΚΑΕ, τον κ. Παναγόπουλο από την ΠΑΕ, ο κ. Μιχαλαριάς και ο κ. Καρανάσος από τον Ερασιτέχνη. Εμείς τρέχουμε, περιμένουμε την έκθεση από την Deloitte, και θα την καταθέσουμε εκεί που πρέπει».

Τέλος, σε ερώτηση για τον αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, σχολίασε:

«Δυστυχώς όπως έχουν έρθει τα πράγματα οφείλουμε να κερδίσουμε. Είναι τελικός, είμαστε Παναθηναϊκός και δεν φοβόμαστε κανέναν».

Πηγή: www.leoforos.gr.