Παραιτείται ο Δ. Μπαλτάκος αν προκύψει είσοδος Δ. Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ

Παραιτείται ο Δ. Μπαλτάκος αν προκύψει είσοδος Δ. Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ

Ανοιξε την πόρτα της αποχώρησής του από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Μπαλτάκος, σε περίπτωση που προκύψει ενδιαφέρον από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ξεκαθαρίζοντας πως κανένας δεν πρόκειται να τεθεί αντίπαλός του σε μια τέτοια εξέλιξη.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

Για το αν, πράγματι, πήγε κάποιος στα γραφεία του Ερασιτέχνη και ζήτησε 1.000 αιτήσεις: «Πραγματικά, ήρθε ένας κύριος στα γραφεία του Ερασιτέχνη και ζήτησε χίλιες αιτήσεις, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω ασφαλώς ποιος τον έστειλε. Για πρακτικούς και τεχνικούς λόγους, βέβαια, δεν γινόταν να του δοθούν τόσες πολλές. Μάλλον δεν γνώριζε ότι είναι πιο απλό να μπεις στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού και να γίνεις μέλος από εκεί ή να πάρεις δέκα αιτήσεις ή μία και να βγάλεις φωτοτυπίες... Να τονίσω, όμως, ότι δεν υπονοώ σε καμία περίπτωση ότι είναι άνθρωπος του κ. Γιαννακόπουλου αυτός ο κύριος που ήρθε. Αν θέλει ο κ. Γιαννακόπουλος να αναλάβει τον Ερασιτέχνη, δεν χρειάζεται να τυπώσει αιτήσεις, γιατί, προφανώς, δεν θα μπούμε σε εκλογική αντιπαράθεση! Θα παραιτηθούμε την επόμενη στιγμή και ευχόμαστε να γίνει κάτι τέτοιο. Θα το θεωρήσω και προσωπική μου επιτυχία να επιστρέψει στον Ερασιτέχνη, αυτή την εποχή, η οικογένεια Γιαννακόπουλου».

Για τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Ερασιτέχνη: «Είναι λιγότεροι από 300 τη δεδομένη στιγμή».

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Μιλάω στον σταθμό σας αυτήν τη στιγμή, επειδή είναι μία είδηση που μεταφέρατε εσείς από εδώ, νωρίτερα, και βεβαίως, δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο. Μας χαροποιεί πολύ, ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο. Κανένας Παναθηναϊκός δεν αρνείται ότι η προοπτική να αναλάβει τον Ερασιτέχνη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Η διοίκηση των οπαδών, ας την πούμε έτσι, που έχουμε αυτήν τη στιγμή, είναι μια διοίκηση σωτηρίας, διαχειριστική θα έλεγα, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο στόχος ήταν να μην καταλήξει ο σύλλογος στο Πρωτοδικείο»

Θεωρώ δεδομένο, εγώ και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ότι η εμπλοκή του κ. Γιαννακόπουλου θα σημάνει αυτόματα εκμηδένιση του χρέους, αύξηση του μπάτζετ και μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και θα νικάει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι δυνατόν, με την ιστορία και το όνομα που έχουν η οικογένειά του και αυτός, να μπουν στον Ερασιτέχνη για να χάνουν από τον Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο αρνητικό ρεκόρ απέναντί του, το γνωρίζουμε και μας θλίβει, αλλά, δυστυχώς, είμαστε περισσότερο διαχειριστές και προσπαθούμε να κρατήσουμε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, δηλαδή την απομείωση του χρέους και τη διαχείριση της τρέχουσας κατάστασης. Θα παραχωρήσω συνέντευξη Τύπου μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπου θα τα πούμε και πιο αναλυτικά».

Για τυχόν όρους που θέτει ο Ερασιτέχνης και το γήπεδο στο Γουδή: «Πρόκειται για μια απίστευτα θετική εξέλιξη αν ισχύει και μακάρι μέχρι τη συνέντευξη Τύπου που προανέφερα να μας προλάβει κάποια εξέλιξη για το γεγονός αυτό. Δεν θέτουμε απολύτως κανέναν όρο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η δική μας πρόθεση είναι να χτιστεί το νέο γήπεδο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού στο Γουδή. Η υλοποίηση αυτού, όμως, είναι άλλο ζήτημα. Από ό,τι γνωρίζω και ο κ. Γιαννακόπουλος έχει δεσμευθεί με τοποθέτησή του ότι συμφωνεί με αυτό το project και πιστεύω ότι θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά το έργο αν αναλάβει, με τις μεγάλες δυνατότητες και την εμπειρία του».

Για κάποια αρνητικά δημοσιεύματα, πρόσφατα, για τη διοίκησή του: «Ενδεχομένως να πρόκειται για μια προσωπική επίθεση, την οποία, όμως, δεν λογαριάζω, γιατί εγώ δεν μιλάω αυτήν τη στιγμή στον σταθμό σας ως Δημήτρης Μπαλτάκος, αλλά ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Το ίδιο και ο κ. Γιαννακόπουλος, εκτός από το όνομά του είναι, παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, συνεπώς δεν πρόκειται να μπω σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης. Αυτά θα μείνουν στην άκρη για το καλό του Παναθηναϊκού, με θλίβουν τα δημοσιεύματα εναντίον μου, αλλά προσπαθώ να λειτουργώ μόνο θεσμικά. Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο εξωτερικό, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι ειπώθηκε στην πρόσφατη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το γήπεδο στο Γουδή».