Καιρός: Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός: Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Κυριακή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook o έμπειρος μετεωρολόγος:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/5

Oπως έχω αναφέρει απο τα μέσα της εβδομάδας και μέσα από τα δέλτια καιρού της ΕΡΤ, κάτι από Αιγαίο θα πρέπει να θυμίζει η Κυριακή σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας καθώς ισχυροί άνεμοι από δυτικές γενικά διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας (χοντρικά προς το ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Κυριακής) αναμένονται να ενταθούν σημαντικά αγγίζοντας ή ξεπερνώντας οι ριπές τους τα 7 αλλά πιθανώς και τα 8 μποφόρ!!!
Πιο συγκεκριμένα:

Ισχυροί δυτικοί άνεμοι με ριπές 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ στην παραπάνω προαναφερθείσα χρονική περίοδο αναμένονται στους νομούς:
- ΕΒΡΟΥ
- ΠΕΛΛΑΣ
- ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΗΜΑΘΙΑΣ
- ΑΤΤΙΚΗΣ

Πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι με ριπές 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ στην παραπάνω προαναφερθείσα χρονική περίοδο αναμένονται στους νομούς:
- ΦΛΩΡΙΝΑΣ
- ΚΟΖΑΝΗΣ
- ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
- ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- ΤΡΙΚΑΛΩΝ
- ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
- ΛΑΡΙΣΑΣ
- ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
- ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
- ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
- ΒΟΙΩΤΙΑΣ
- ΕΥΒΟΙΑΣ
- ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
- ΑΡΚΑΔΙΑΣ

- ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΡΤΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ,ΑΧΑΪΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ δεν αποκλείεται οι ριπές των δυτικών ανέμων αγγίξουν πρόσκαιρα και τα 9 μποφόρ!

Για καλό και για κακό λοιπόν, στις προαναφερθείσες περιοχές:
- Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο
ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
- Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
- Ειδικά οι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, τις προαναφερθείσες ώρες, στις ισχυρές ριπές ανέμου σε ανοιχτές τοποθεσίες (π.χ. πάνω σε γέφυρες).
- Καλό θα είναι επίσης οι ιδιοκτήτες και οι κυβερνήτες μικρών σκαφών στους παραπάνω νομούς με ακτογραμμές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού!

Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά και με την εξέλιξη του καιρού γενικώς..ρίχνετε μια ματιά εδώ: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/
Για να μην χάνετε τον...καιρό σας!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου