Μητέρα εγκαταλείπει το ενός μηνός μωρό της - Τότε ο μπαμπάς της γράφει αυτό το μήνυμα στο facebook (pics)

Μητέρα εγκαταλείπει το ενός μηνός μωρό της - Τότε ο μπαμπάς της γράφει αυτό το μήνυμα στο facebook (pics)

Συγκλονιστικό... 

Τον Ιανουάριο του 2015, ο 21χρονος Richard Johnson υποδέχτηκε στη ζωή την κόρη του Persephone.

Το μωρό δεν είχε κλείσει ένα μήνα, όταν η σύντροφός του το έσκασε μαζί με τη μικρή στην California. Γρήγορα, όμως, μετάνιωσε που πήρε μαζί της την κόρη τους κι αποφάσισε να τη δώσει για υιοθεσία. Αν ο Richard δεν τις είχε εντοπίσει, άγνωστο ποια θα ήταν η τύχη του μωρού.

Ο Richard πήρε το μωρό μαζί του κι επέστρεψε στο σπίτι. Εκεί ήταν που άρχισε να συνειδητοποιεί τις νέες συνθήκες της ζωής του.

Ύστερα από τη φυγή της μαμάς της μικρής, ο Richard βρέθηκε μόνος με την κόρη του. Μα το μωρό είχε ανάγκες κι αυτός δεν είχε ιδέα πως να το φροντίσει. Όταν συνειδητοποίησε πως ήταν αδύνατο να τη φροντίσει όπως πρέπει, αναζήτησε βοήθεια.

Αφού διάβασε οδηγούς φροντίδας μωρών, βρήκε κι ένα group του Facebook. Ονομαζόταν "Life of Dad" (η ζωή του μπαμπά) κι είχε για μέλη του πατεράδες που μεγάλωναν μόνοι τους τα παιδιά τους. Σε εκείνο το περιβάλλον ο Richard βρήκε ανθρώπους που τον καταλάβαιναν και περνούσαν τα ίδια με εκείνον. Ήταν άνθρωποι που μπορούσαν να τον στηρίξουν.

Ο Richard πέρασε πολλές δυσκολίες. Το να μεγαλώνει ένα παιδί ολομόναχος δεν ήταν εύκολο. Αλλά τα κατάφερε. Πέρασε από σαράντα κύματα αλλά κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του. Σήμερα μεγαλώνει το παιδί του με αξιοπρέπεια, στοργή κι αγάπη. Μοιράστηκε, μάλιστα, την εμπειρία του με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Το μήνυμα του δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο...

"Life of Dad,

Το όνομα μου είναι Richard Johnson και είμαι ένας πατέρας που μεγαλώνει μόνος του μια πανέμορφη κόρη, την Persephone. Η μητέρα της μας παράτησε ένα μήνα μετά τη γέννηση της. Ακόμη δεν ξέρουμε το λόγο που το έκανε, αλλά η επιλόχιος κατάθλιψη φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο σ'αυτό.

Τις πρώτες βδομάδες που ήμασταν μόνοι με την κόρη μου, βρήκα το group σας τυχαία. Έψαχνα να βρω χρήσιμες οδηγίες για τη φροντίδα της μικρής, όταν διαπίστωσα ότι δεν είμαι ο μόνος πατέρας που μεγαλώνει μόνος του το παιδί του.

Και μόνο αυτή η συνειδητοποίηση με βοήθησε πολύ ψυχολογικά. Μέχρι εκείνη την ώρα ήμουν απελπισμένος για το ότι δε θα τα καταφέρω.

Δεν ήξερα πως θα μπορούσα να ανταποκριθώ στο διπλό ρόλο που μου είχε κληρώσει στη ζωή."

"Διάβασα κάθε οδηγό για νέους γονείς και είδα περίσσοτερες από 1.000 ώρες βίντεο στο ίντερνετ για οτιδήποτε αφορούσε τη φροντίδα της μικρής. Τότε ήταν που ξεκίνησα να παρακολουθώ τις αναρτήσεις στο γκρουπ σας.

Διαπίστωσα πως υπήρχαν κι άλλοι πατέρες με τις ίδιες ανησυχίες και δυσκολίες με μένα. Μπαμπάδες που έμειναν για κάποιο λόγο μόνοι να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ακριβώς όπως κι εγώ."

"Όλο αυτό με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Έμαθα χρήσιμα πράγματα για το μεγάλωμα της Persephone. Το κυριότερο, όμως, ήταν πως εγώ ένιωσα μέσα μου δυνατός και ικανός να τα καταφέρω."

"Σήμερα είμαστε χαρούμενοι οι δυο μας και μεγαλώνουμε μέρα τη μέρα. Η Persephone είναι 10 μηνών κι εγώ μπορώ ακόμη και να δίνω πλέον συμβουλές για το μεγάλωμα των παιδιών. Η κόρη μου με έχει εκπαιδεύσει καλά.

Σήμερα, λοιπόν, που όλα πάνε καλά, θα ήθελα όλους εσάς, τους μονογονείς μπαμπάδες, τα μέλη του γκρουπ, να σας ευχαριστήσω. Χωρίς να το ξέρετε με στηρίξατε σε δύσκολες στιγμές. Με βοηθήσατε να σταθώ στα πόδια μου και να καταφέρω να φροντίσω το παιδί μου. Γι'αυτό το λόγο κι εγώ και η κορούλα μου, σας ευγνωμονούμε..

Με αγάπη,
Persephone & Richard Johnson"

Πηγή : diaforetiko