Αυτή είναι η διαφορά στα ανδρικά με τα γυναικεία πουκάμισα και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν την είχες παρατηρήσει

Αυτή είναι η διαφορά στα ανδρικά με τα γυναικεία πουκάμισα και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν την είχες παρατηρήσει

Μάθε τον περίεργο λόγο που συμβαίνει αυτό 

Χωρίς αμφιβολία τα πουκάμισα είναι από τα αγαπημένα ρούχα ανδρών και γυναικών και μάλιστα πρόκειται για ρούχο που μπορεί να φορέσει κάποιος τόσο σε καθημερινή βάση, όσο και σε μια πιο ιδιαίτερη περίσταση.

Αυτό που ίσως να μην γνώριζες μέχρι σήμερα, είναι πως τα ανδρικά πουκάμισα έχουν τα κουμπιά δεξιά, ενώ τα γυναικεία αριστερά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ιστορικός!

Τα κουμπιά έκαναν την εμφάνισή τους τον 13ο αιώνα και θεωρούνταν είδος πολυτελείας. Δεδομένου ότι οι άντρες ήταν οι πρώτοι που άρχιζαν να φορούν πουκάμισα, ήταν λογικό να τοποθετηθούν στην δεξιά πλευρά αφού οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες και χρησιμοποιούν περισσότερο το χέρι εκείνο και το αριστερό χέρι ως βοηθητικό.

Όταν ήρθε η στιγμή να τοποθετηθούν τα κουμπιά στα γυναικεία ενδύματα οι κατασκευαστές σκέφτηκαν το εξής: Οι αριστοκράτισσες που είχαν την τύχη να έχουν τα ρούχα τους κουμπιά, ένα σημάδι πλούτου, δεν ντύνονταν ποτέ μόνες τους, αλλά είχαν υπηρέτριες που τις βοηθούσαν σε αυτό το δύσκολο έργο. Έτσι, τα κουμπιά στα γυναικεία ενδύματα τοποθετήθηκαν στην αριστερή πλευρά των ρούχων, ώστε να διευκολύνουν τις προσωπικές βοηθούς των γυναικών υψηλής κοινωνίας να της ντύσουν και να τις ξεντύσουν. Και με τον καιρό αυτό έμεινε!