Απίστευτο! Το Ιράν απαγορεύει τους σκύλους λόγω του Ισλάμ!

Απίστευτο! Το Ιράν απαγορεύει τους σκύλους λόγω του Ισλάμ!

Κίνδυνος αυστηρών κυρώσεων σε όσους βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους.

Παράνομη είναι η κυκλοφορία ενός ιδιοκτήτη με το σκύλο του σε δημόσιους χώρους, σ' ένα πάρκο ή ακόμα και η μεταφορά του με το αυτοκίνητο, καθώς όπως τονίζουν οι αρχές της Τεχεράνης, τα κατοικίδια προκαλούν αισθήματα φόβου και άγχους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται στο BBC.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, Χοσεΐν Ραμινί, σε ομιλία του στην Λέσχη Νέων Ρεπόρτερ, πρακτορείο ειδήσεων για την εκπαίδευση νέων δημοσιογράφων από την κρατική τηλεόραση του Ιράν, αποκάλυψε την εντολή που υπάρχει από τον Εισαγγελέα αναφορικά με τα νέα μέτρα που υπάρχουν για τα σκυλιά.

«Λάβαμε την σχετική εντολή από το γραφείο του Εισαγγελέα και θα προχωρήσουμε σε μέτρα, προκειμένου να απαγορευθεί σε ιδιοκτήτες σκυλιών να κυκλοφορούν με τα κατοικίδιά τους σε δημόσιους χώρους. Πλέον απαγορεύεται και να μπαίνουν τα σκυλιά στα αυτοκίνητα. Εάν θεαθεί ένα σκυλί σε αμάξι, οι ιδιοκτήτες του οχήματος θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρές κυρώσεις», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Ωστόσο, όπως τονίζεται από το βρετανικό Μέσο, η «απέχθεια» για τα σκυλιά έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 και την αντικατάσταση του παλαιού μοναρχικού καθεστώτος. Σύμφωνα με τις ισλαμικές Αρχές του Ιράν, τα σκυλιά θεωρούνται «ακάθαρτα» και οι ιδιοκτήτες τους αποτελούν σύμβολα των φιλοδυτικών πρακτικών της προηγούμενης διακυβέρνησης της χώρας.

Μάλιστα, το 2010 το υπουργείο Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης απαγόρευσε την δημόσια προβολή διαφημιστικών για τα κατοικίδια, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ πριν από πέντε χρόνια είχε εξεταστεί στο ιρανικό κοινοβούλιο πρόταση για τιμωρία με αυστηρά πρόστιμα και δημόσιο μαστίγωμα σ' αυτούς που βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους.