Αυτά είναι τα 6 φυσικά υλικά που διώχνουν οριστικά τα μυρμήγκια από το σπίτι (photos)

Αυτά είναι τα 6 φυσικά υλικά που διώχνουν οριστικά τα μυρμήγκια από το σπίτι (photos)

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα νοικοκυριά αποτελούν τα μυρμήγκια, παρά το γεγονός πως δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία, ούτε προκαλούν κάποια σημαντική ζημιά στους χώρους του σπιτιού.

Ωστόσο, υπάρχουν έξι φυσικά κόλπα με τα οποία μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τα μυρμήγκια, χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας από χημικές ουσίες.

 1. Ταλκ
  Το ταλκ έχει την ιδιότητα να απωθεί τα μικροσκοπικά έντομα, καθώς δεν περπατάνε πάνω στην συγκεκριμένη σκόνη. Έτσι, μπορείτε να βάλετε ταλκ σε πόρτες και παράθυρα για να σταματήσετε την εισαγωγή στο σπίτι σας.
 2. Λευκό ξύδι
  Μπορείτε να το αναμείξετε με νερό και να περάσετε το «μείγμα» μ' ένα πανί σ' όλες τις επιφάνειες και τα πατώματα, καθώς η έντονη μυρωδιά απωθεί τα μυρμήγκια. Μάλιστα, μπορείτε να ρίξετε άφθονο λευκό ξύδι με νερό και σε φωλιά, προκειμένου να την διαλύσετε οριστικά.
 3. Καλαμποκάλευρο
  Ισχύει ότι και με το ταλκ. Η διαφορά είναι πως το καλαμποκάλευρο δεν απωθεί μόνο τα μυρμήγκια, αλλά και τα εξουδετερώνει σε περίπτωση που το φάνε.
 4. Κατακάθι από καφέ φίλτρου
  Οι κόκκοι καφέ που θα μείνουν στο κατακάθι βοηθούν στην απώθηση των εντόμων στο σπίτι σας.
 5. Μαγειρική σόδα / ζάχαρη άχνη
  Τα δύο αυτά υλικά μπορούν να αποτελέσουν παγίδα για τα μυρμήγκια. Με την ζάχαρη άχνη θα προσελκύσετε τα μικρά έντομα, τα οποία θα την φάνε, αλλά αν υπάρχει στο «μείγμα» μαγειρική σόδα, βοηθάει για την εξόντωση, καθώς προκαλεί αντιδράσεις στο στομάχι τους και τα σκοτώνει.
 6. Κανέλα
  Μπορείτε να δημιουργήσετε μια γραμμή με σκόνη κανέλας γύρω απ' όλες τις εισόδους στο σπίτι. Έτσι, δεν θα επιτρέψετε στα έντομα να εισέλθουν στον χώρο σας.