Μερομήνια: Η παρατήρηση ορνιθολόγου από την Κρήτη και η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου (photo)

Μερομήνια: Η παρατήρηση ορνιθολόγου από την Κρήτη και η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου (photo)

Μπορεί ένας ερασιτέχνης μετεωρολόγος να σχηματίσει εικόνα για την ποιότητα του φετινού χειμώνα σε περιοχή της Ελλάδας απ' τη συμπεριφορά πτηνών; 

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στη σελίδα του στο facebook το παρακάτω ποστάρισμα, αναφερόμενος στην παρατήρηση του Μιχάλη Δρετάκη, ορνιθολόγου από την Κρήτη και ερασιτέχνη μετεωρολόγου. Αναλυτικά όσα έγραψε για το μερομήνι του:

«Ο καλός μου φίλος από την Κρήτη, Μιχάλης Δρετάκης (Michalis Dretakis) εκτός απο εξαίρετος επιστήμονας ορνιθολόγος είναι και φοβερός ερασιτέχνης μετεωρολόγος και παρατηρητής καιρού (καρατσεκαρισμένο εδώ και χρόνια :)) κι έδωσε σήμερα το δικό του "μερομήνι" για τον καιρό της Κρήτης για τον φετινό χειμώνα βασισμένο σε μια παρατήρησή του!

Και γράφει στη σελίδα του:

"Το δικό μου μερομήνι για το φετινό χειμώνα. Απογοήτευση. Η εμφάνιση Λούγαρων στην Κρήτη συμπίπτει με κακές καιροχρονιές τύπου 1992-1993, 1999-2000, 2017-2018. Εντάξει επιστημονικά δε λέει να κάνουμε τέτοιες αναγωγές αλλά είναι μια παρατήρηση - σύνδεση που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Τυχαία;"

Σύμφωνα με το Μιχάλη: "κακές καιροχρονιές" για την Κρήτη και μόνο για την Κρήτη σημαίνει μειωμένες βροχοπτώσεις και πάνω απο τον μέσο όρο θερμοκρασίες για το νησί!

Σ' ευχαριστούμε πολύ Μιχάλη! Για να δούμε!

Δείτε το λούγαρο στην γκάλερι:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.