Έτσι θα ξεπαγώσετε άμεσα τον κιμά μ’ ένα πανεύκολο κόλπο (video+photos)

Έτσι θα ξεπαγώσετε άμεσα τον κιμά μ’ ένα πανεύκολο κόλπο (video+photos)
Pixabay

Κιμάς: Θα σας βοηθήσει σημαντικά στο ξεπάγωμα αυτός ο τρόπος που θα δείτε στο βίντεο...

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό και στην προκειμένη με… πρωταγωνιστή τον κιμά, ωστόσο, λίγο πριν την… εκκίνηση της μαγειρικής «δημιουργίας» ανακαλύπτουμε πως έχουμε ξεχάσει να ξεπαγώσουμε το κρέας, με αποτέλεσμα να ετοιμαζόμαστε για εναλλακτικές λύσεις.

Βέβαια, αυτή την εποχή, μια τέτοια… γκάφα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και με τους ρυθμούς που έχουν πάρει οι ζωές μας, δεν γίνεται να… λογίζεται ως τέτοια - γκάφα - αλλά ως ένα πρόβλημα που είναι συχνό και χρειάζεται άμεσα μία λύση.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ωστόσο, στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα πανεύκολο και έξυπνο κόλπο, ούτως ώστε να μην χρειάζεστε αρκετή ώρα για να ξεπαγώσει ο κιμάς σας, αλλά και να μπορέσετε να τον αποθηκεύσετε εύκολα στην κατάψυξή σας, χωρίς να πιάσει μεγάλο… χώρο.

Αυτό που θα χρειαστείτε, πέραν βέβαια του κιμά, είναι μία πλαστική σακούλα τροφίμων που να μπορεί να κλείνει αεροστεγώς, για να μπορέσει να αποθηκευτεί το κρέας στην κατάψυξη. Μόλις βάλετε μέσα τον κιμά και πριν κλείσετε την σακούλα, αρχίστε να πιέζετε το κρέας, ούτως ώστε να απλωθεί σ’ όλον τον χώρο της σακούλας. Έτσι, ο κιμάς θα παγώσει άμεσα, ενώ ανάλογα θα είναι και τα αποτελέσματα αν θέλετε να τον ξεπαγώσετε.

Δείτε το βίντεο…

Ποια είναι τα βασικά είδη κιμά

Ο µοσχαρίσιος κιµάς είναι η κλασική επιλογή των ελληνικών νοικοκυριών, όμως φυσικά υπάρχουν και άλλα ήδη που ίσως να μην έχετε δοκιμάσει.

Δείτε στη gallery και άλλα είδη για να γνωρίζετε τι να αγοράσετε και να μαγειρέψετε την επόμενη φορά.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έτριψε λεμόνι σε ξύλο κοπής - Θα το κάνετε άμεσα (video)

Άκουγαν θόρυβο κάτω από το αμάξι τους - Τρελάθηκαν μόλις το έπιασαν (video)

Δεκάδες χήνες κάνουν… κατάληψη σε παραλία - Δείτε γιατί (video)