Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να μουλιάζετε πάντα τις ξύλινες κουτάλες (video)

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να μουλιάζετε πάντα τις ξύλινες κουτάλες (video)
Pixabay

Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σας.

Πόσες φορές έχετε τελειώσει το πλύσιμο των πιάτων και θεωρείτε πως τα έχετε πάει… εξαιρετικά; Η απάντηση είναι λογικά… τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό λάθος που κάνουμε όλοι όταν πλένουμε τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα και στην συγκεκριμένη περίπτωση η αναφορά γίνεται για την ξύλινη κουτάλα.

Η αλήθεια είναι πως οι ξύλινες κουτάλες προσφέρουν μεγάλη ευκολία κατά τη δημιουργία ενός φαγητού στην κατσαρόλα, μια και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από κάψιμο, όπως συμβαίνει με τις μεταλλικές κουτάλες, ενώ δεν υπάρχει… φόβος να χαλάσουν ή να σπάσουν.

Όμως, υπάρχει ένας λόγος που η ξύλινη κουτάλα μπορεί να προκαλέσει έναν σημαντικό πονοκέφαλο, αλλά και να είναι επικίνδυνη για την υγεία όσων την χρησιμοποιούν. Αυτός αφορά τον καθαρισμό του συγκεκριμένου σκεύους. Μάλιστα, για το εν λόγω ζήτημα είχε μιλήσει και ο Ματ Πρέστον, ο πρώην κριτής του MasterChef της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος κριτής είχε ζητήσει από τους… φίλους και τους ακολούθους του στα social media να μουλιάζουν τις ξύλινες κουτάλες για τουλάχιστον 20 λεπτά σε καυτό νερό. Αν το αποτέλεσμα δεν περιλαμβάνει μόνο λίγη λιπαρή ουσία που δεν μπορεί να καθαριστεί με το απορρυπαντικό, τότε τα πράγματα είναι άσχημα.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Σώθηκαν από θαύμα μοτοσικλετιστές σε τροχαίο (video)

Το αγόρι-αράχνη! Σκαρφαλώνει τους τοίχους σαν τον Spiderman (video)

Αυτό είναι το γηραιότερο ζευγάρι στον κόσμο (photos)