Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να πετάτε στην τουαλέτα

Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να πετάτε στην τουαλέτα
Pixabay

Χρειάζεται προσοχή.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τα πετάτε στην τουαλέτα, όχι μόνο γιατί μπορεί να προκαλέσετε μεγάλη βλάβη στην αποχέτευσή σας, αλλά και διότι μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο περιβάλλον.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που στα περισσότερα μπάνια βρίσκονται καλαθάκια, όπου μπορείτε να πετάξετε τα προϊόντα που έχουν… ολοκληρώσει το έργο τους, αλλά και που ίσως να μην χρειάζεστε πλέον.

Μωρομάντηλα: Είναι αδύνατο να διαλυθούν στο αποχετευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να θεωρείται σίγουρο το βούλωμα της τουαλέτας.

Προϊόντα περιόδου: Τόσο οι σερβιέτες, όσο και τα ταμπόν δεν πρέπει ποτέ να τα πετάτε στην λεκάνη. Τα προϊόντα αυτά είναι ιδιαίτερα απορροφητικά, κάτι που σημαίνει πως δεν θα διαλυθούν στο νερό, αλλά θα το απορροφήσουν και θα φράξουν οι σωλήνες.

Οδοντικό νήμα: Προκαλεί βούλωμα της τουαλέτας, αλλά και προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον. Λειτουργεί ως δίχτυ και πιάνεται σε σκουπίδια που βρίσκονται στις αποχετεύσεις, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να τυλιχτεί σε κομμάτια του συστήματος

Χλωρίνη: Είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό χημικό και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο περιβάλλον. Μπορείτε να καθαρίσετε την λεκάνη με ξύδι.

Φάρμακα: Αν δεν τα χρειάζεστε δεν πρέπει ποτέ να τα πετάτε στην λεκάνη, μια και το νερό δεν μπορεί να τα διασπάσει και αυξάνεται ο κίνδυνος για τοξική επίδραση στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πιθανός σχηματισμός Medicane... Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Άφησε ανοιχτό παράθυρο και έφυγε για 6 μήνες - Δεν φαντάζεστε τι βρήκε όταν γύρισε (pics)

Καιρός: Ο φετινός χειμώνας θα είναι... Η πρώτη εκτίμηση και η ανάλυση Αρναούτογλου