Μαγκούστα τα έβαλε με λιοντάρια - Έκπληξη με τον νικητή (video)

Μαγκούστα τα έβαλε με λιοντάρια - Έκπληξη με τον νικητή (video)
Instagram

Δύο λιοντάρια πλησίασαν την φωλιά της μαγκούστα.

Οι μαγκούστες ή Ερπηστίδες είναι οικογένεια μικρών θηλαστικών σαρκοφάγων ζώων της υποτάξης των αιλουρόμορφων. Υπάρχουν τριάντα οκτώ είδη μαγκούστας. Ζουν 12 περίπου χρόνια ανά ζεύγη, και κυνηγούν κατά ομάδες.

Έχουν οξύτατη όσφρηση και ακοή, καθώς και την ικανότητα να κάνουν άλματα και να σκαρφαλώνουν σε δέντρα. Μπορούν να εξημερωθούν. Μερικά είδη μπορούν, χάρη στην πονηριά και την ταχύτητά τους, να νικήσουν και να σκοτώσουν γρήγορα φίδια όπως οι κόμπρες.

Ωστόσο, υπάρχει και μία εξαίρεση και είναι η μαγκούστα που… πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο. Όπως μπορείτε να δείτε, στην φωλιά που βρίσκεται το μικρό θηλαστικό πλησιάζουν δύο λιοντάρια, καθώς φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την παρουσία μικρών ζώων.

Όμως, η μητέρα μαγκούστα δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να αφήσει τα μικρά της να τεθούν υπό κίνδυνο. Για τον λόγο αυτό τα βάζει με τα δύο λιοντάρια. Αρχικά, μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία των λιονταριών βγαίνει από την φωλιά της και αρχίζει να φωνάζει για να τρομάξει τα μεγάλα ζώα.

Μάλιστα, δεν μένει εκεί, καθώς αρχίζει και τις επιθέσεις για να τρέψει σε φυγή τα λιοντάρια και να μην υπάρχει κίνδυνος για τα μικρά της. Έπειτα από αρκετή προσπάθεια, τα λιοντάρια αποχωρούν από την «περιοχή» της.

Δείτε το βίντεο…

https://www.instagram.com/p/CFXGzMZgYy9

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες!

Τρομερός καπετάνιος: Η μάχη του «Διονύσιου Σολωμού» για να δέσει στη Σίκινο (video)

Άγρια κόντρα μεταξύ Snik και Mente Fuerte - «Πίσω στην τρύπα σου γ@@@@ε ποντικέ» (vids)