Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι

Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι
Pixabay

Δύσκολα θα πάει το μυαλό σας.

Αν θεωρείτε πως η τουαλέτα ή ο πάγκος της κουζίνας είναι τα μέρη με τις περισσότερες βρωμιές στο σπίτι, τότε κάνετε λάθος. η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια αντικείμενα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε πως είναι πιο βρώμικα. Μάλιστα, αυτά τα πράγματα μπορούν να «φιλοξενούν» ακόμα και εκατομμύρια βακτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας.

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα…

  1. Πετσέτες μπάνιου: Αποτελούν μία από τις πιο τέλειες εστίες για την ανάπτυξη μικροβίων, ειδικά τις φορές που τις αφήνουμε υγρές και μένουν στο θερμό περιβάλλον του μπάνιου. Ακόμα, όταν σκουπιζόμαστε μεταφέρουμε νεκρά κύτταρα, που αποτελούν... τροφή για τα βακτήρια.
  2. Πετσέτες κουζίνας: Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έρευνες, πρόκειται για το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι, καθώς «φιλοξενούν» περίπου 200 χιλιάδες περισσότερα βακτήρια από αυτά που βρίσκονται στην τουαλέτα.
  3. Επιφάνεια κοπής: Η κοπή ωμού κρέατος και λαχανικών αποτελούν πηγή μόλυνσης, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται πολλά μικρόβια και βακτήρια, με αποτέλεσμα να χρειάζεται καλό πλύσιμο.
  4. Τηλεκοντρόλ: Είναι από τα αντικείμενα που θα πρέπει να καθαρίζονται συστηματικά, ειδικά αν στο χώρο υπάρχουν παιδιά. Στο τηλεκοντρόλ μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν μικρόβια, μια και η χρήση είναι συχνή και το πιάνουν πολλά χέρια.
  5. Τηλέφωνο: Είτε πρόκειται για το σταθερό, είτε για το κινητό, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για πηγή βακτηρίων. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία, μια και η συσκευή ακουμπά στο πρόσωπό μας και με τα χέρια μας ερχόμαστε σε επαφή με τα μάτια και τη μύτη.

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Ξεβράστηκε πλοιάριο «φάντασμα» σε ακτή (pic)

Καιρός: Δεν θα ησυχάσουμε αυτήν την εβδομάδα. Η προειδοποίηση του Αρνιακού

Big Brother: Οι φωτογραφίες που θα ήθελε να σβήσει η Σοφία Δανέζη (pics)