Ρανιέρι: «Να τρώνε… χόρτο οι παίκτες της Ελλάδας»

Ρανιέρι: «Να τρώνε… χόρτο οι παίκτες της Ελλάδας»

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μίλησε για την πορεία της Ελλάδας μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Euro τονίζοντας πως θέλει να δει περίσσιο πάθος από τους ποδοσφαιριστές του.

Συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ παραχώρησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι εκνευρισμένος για το γεγονός πως δεν έχει πάρει ακόμα νίκη με την ομάδα, και πως θέλει οι ποδοσφαιριστές του να... τρώνε χόρτο στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποια εξήγηση δίνετε για το ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2016: «Ειλικρινά δεν περίμενα ένα τέτοιο ξεκίνημα από την ομάδα. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα. Η εξήγηση ποικίλει. Η αλλαγή προπονητή ήδη σου προκαλεί άγχος. Οι παίκτες δεν με ξέρουν και εγώ δεν τους ξέρω. Δεν ξέρουν τι ακριβώς ζητάω. Όταν γυρίσεις από ένα Μουντιάλ οι ομάδες έχουν πίεση. Το Μουντιάλ μπορεί να κάψει την ενέργεια. Πάνα έχω στόχο να μάχομαι στο γήπεδο, να δώσω τα πάντα για τους φιλάθλους. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί. Αν δεν πάρεις την πρώτη ευκαιρία εγώ θα σου δώσω δεύτερη. Πρέπει να παίξουμε παιχνίδι-παιχνίδι. Κάθε ματς είναι τελικός. Πρέπει να πάμε μόνο για τη νίκη με τα Ν. Φερόε αλλά δεν θα είναι εύκολο. Να είμαστε έξυπνοι και γρήγοροι και να το θέλουμε. Θέλω οι παίκτες μου να τρώνε... χόρτο».

Για την κριτική που έχει δεχτεί και να σκέφτηκε να παραιτηθεί: «Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να παραιτηθώ. Είμαι προγραμματισμένος και θέλω πάντα το μάξιμουμ από τον εαυτό μου. Το ίδιο ζητάω και από τους παίκτες. Στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι πως θα νικήσουμε τα Ν. Φερόε».

Νιώθετε πίεση για την πρόκριση: «Αισθάνομαι έντονη πίεση. Εγώ πρώτος πιέζω τον εαυτό μου. Την πίεση όμως θα την πάρω όλη πάνω μου γιατί είμαι θετικός άνθρωπος και θέλω να μετατρέψω την πίεση σε θετική ενέργεια».

Κάτι που δεν του αρέσει: «Αυτό που δεν μου αρέσει μέχρι τώρα είναι τα αποτελέσματα. Με στενοχωρεί που δεν κάνουμε τους Έλληνες ευτυχισμένους. Μετά το Μουντιάλ ο κόσμος περίμενε κάτι θετικό. Ο εκνευρισμός μου είναι ότι δεν δίνουμε χαρά στον ελληνικό λαό που την αξίζει. Για να το κάνουμε πρέπει να δουλέψουμε και γι' αυτό χρειάζεται χρόνο».

Για το θέμα Γκέκα: «Καλέσαμε τον Γκέκα γιατί τα πάει πολύ καλά στην Τουρκία. Όταν κατάλαβα ότι δεν ήταν στη λίστα είπα να τον βάλουμε 15 ημέρες πριν για να έχω την ευκαιρία να τον καλέσω. Τα τελευταία όμως χρόνια ο Γκέκας δεν είχε σκοράρει στην Εθνική . Κοιτάζουμε να βάζουμε παίκτες με αξία στην Εθνική. Το ίδιο έγινε και με τον Διαμαντάκο ενώ στην πορεία καλέσαμε και τον Μάνταλο».

Για τις μικρές Εθνικές ομάδες και τους προπονητές: «Η ΕΠΟ μου είχε ζητήσει μερικές μέρες πριν τι να κάνουμε με τα νέα παιδιά. Απάντησα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ και πρότεινα να μιλήσουμε με τον Κριστιάνο Νταμιάνο, που ήταν βοηθός μου στη Ρόμα . Είπα στην ΕΠΟ ότι έχουμε ανάγκη από ένα υπεύθυνο άτομο στην Ακαδημία γιατί το μέλλον είναι στα παιδιά και η Ελλάδα έχει πολλά παιδιά. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε ένα ποδοσφαιρικό σχολείο και να μαζέψουμε τους καλύτερους. Δεν ξέρω κανέναν από τις μικρές Εθνικές. Ρίξτε μου ευθύνη μόνο για την Εθνική Ανδρών. Αν προσλάβουν τον Νταμιάνο θα είμαι εγώ υπεύθυνος, αλλά δεν είμαι τώρα».

Για τη συνεργασία με τον Καραγκούνη: «Με βάση το γεγονός ότι εγώ δεν μπορώ να προπονώ την ομάδα όλες τις μέρες είχα ανάγκη έναν άνθρωποι που να γνωρίζει την Εθνική. Όταν άκουσα ότι ο Γιώργος ήταν ελεύθερος του ζήτησα να γίνει μέλος του τεχνικού επιτελείου. Τον κοιτάς στα μάτια και ξέρεις ότι δεν θα σε προδώσει ποτέ. Έχω μια άριστη σχέση μαζί του και μιλάμε για όλα τα θέματα. Του ζήτησαν να μιλήσει στους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και να με ενημερώνει. Έχω μια μεγάλη ανταλλαγή ιδεών με τον Καραγκούνη»