Στα ύψη ο παράνομος τζόγος εν μέσω κρίσης

Στα ύψη ο παράνομος τζόγος εν μέσω κρίσης

Τα τελευταία χρόνια ο παράνομος στοιχηματισμός σε τυχερά παιχνίδια ολοένα και μεγαλώνει παρά την κρίση που πλήττει την ελληνική οικονομία και παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του, συνεχίζει να ανθεί.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη πρόσφατα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο τζίρος από τον παράνομο στοιχηματισμό υπολογίζεται ότι το 2015 θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της μελέτης προέρχονται από εξειδικευμένες ερωτήσεις που έγιναν σε προσωπικές συνεντεύξεις με 35 ιδιοκτήτες χώρων παράνομου τζόγου σε τρεις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) καθώς και σε 103 παίκτες (54 στην Αθήνα και 49 στη Θεσσαλονίκη).

Επίσης χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως σύμφωνα με τα δελτία τύπου που εξέδωσε η Αστυνομία το 2013 και το 2104 έγιναν συνολικά περίπου 2000 επεμβάσεις σε σημεία όπου διεξάγονταν παράνομος τζόγος. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 11.065 συλλήψεις και 19.230 κατασχέσεις παράνομων μηχανών τζόγου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ύψος των χρημάτων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Casinowinners.