Η αθλήτρια που αψήφησε τον καρκίνο και διαγωνίσθηκε στο τρίαθλο (photo)

Η αθλήτρια που αψήφησε τον καρκίνο και διαγωνίσθηκε στο τρίαθλο (photo)

Η δύναμη για ζωή ξεπερνά κάθε εμπόδιο.

Η αθλήτρια που αξίζει όλα τα χρυσά του Ρίο. Η 28χρονη Φαμπιέν Σεν Λούι διαγνώστηκε με καρκίνο τον Δεκέμβρη στους σιελογόνους αδένες. Η ίδια υποβλήθη σε δύο επίπονες επεμβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα στην τελευταία να παραλύει το πρόσωπο της για μήνες και να ταλαιπωρηθεί αρκετά. Η Φαμπιέν αγωνίστηκε στο τρίαθλο που περιλαμβάνει ενάμιση χιλιόμετρο κολύμβησης, 40 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο. Η αθλήτρια δήλωσε «Πρέπει να το παλέψω μέχρι να τελειώσει» εξομολογήθηκε στο δίκτυο του BBC. Ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε για την υγεία της. «Παλεύω με τον καρκίνο από τον Απρίλιο. Είμαι άρρωστη αλλά τώρα είμαι στο Ρίο και είμαι πολύ χαρούμενη που είναι εδώ».

Η Φαμπιέν εξηγεί: «Ήταν κάτι σοκαριστικό για μένα και για την οικογένειά μου. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Πιστεύω ότι τώρα είμαι πιο δυνατή».

«Παρέλυσε το πρόσωπό μου για τρεις μήνες. Δε μπορούσα να χαμογελάσω. Δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Χαμογελούσα αλλά μόνο το αριστερό κομμάτι του προσώπου μου. Ντρεπόμουν αλλά είχα την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων μου, του συντρόφου μου αλλά και του προπονητή μου. Όλοι με υποστήριξαν με όλη τους τη δύναμη. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λόγος που το περνάω αυτό...»

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε γιατί είναι εκεί και δεν έμεινε σπίτι της να ξεκουραστεί είπε με δάκρυα στα μάτια : «Είμαι εδώ γιατί αγαπώ το άθλημά μου και γιατί προκρίθηκα για να είμαι εδώ. Θυσίασα τέσσερα χρόνια από τη ζωή μου. Ίσως είναι και ένα που θέλω να περάσω. Είναι μόνο ότι είμαστε άρρωστοι ή έχουμε κάτι. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι να τελειώσει...».

Η ίδια δεν κατέφερε να τερματίσει αλλά και μόνο ότι αγωνίστηκε έχει μεγαλύτερη αξία από όποια θέση.