Εκλεψαν iPhone και προϊόντα της Apple, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Εκλεψαν iPhone και προϊόντα της Apple, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Η αστυνομία του Σαν Φραντσίσκο στις ΗΠΑ ανακοίνωσε τη σύλληψη 17 ατόμων που συνδέονται με ληστείες σε καταστήματα της Apple σε 19 κομητείες της Καλιφόρνια που προκάλεσαν απώλειες άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα, τα ηλεκτρονικά, αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, εκλάπησαν από το κατάστημα Palo Alto της Apple στην Καλιφόρνια σε λιγότερο από 12 ώρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που δόθηκε στην αγορά το iPhone XS.

Σε δύο ημέρες, στο κατάστημα του Palo Alto της Apple λήστεψαν iPhones αξίας $ 107.000, υπολογιστές και ηλεκτρονικά.

Οι δύο ληστείες στο κατάστημα της Apple στο Palo Alto έρχονται μετά την κυκλοφορία του iPhone XS και του σούπερ premium iPhone XS Max την περασμένη εβδομάδα, η οποία προσελκύει τους λάτρεις των καταστημάτων Apple κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

"Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι εισέρχονται στα καταστήματα σε μεγάλες ομάδες φορώντας hoodies", δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Xavier Becerra σε δήλωση την Παρασκευή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ομάδα ήταν σε θέση να αρπάξει σε εμπορεύματα περισσότερα από 20.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, οι διαρρήξεις στα καταστήματα της Apple έχουν γίνει κοινά τα τελευταία χρόνια, με τους ύποπτους να προσεγγίζουν τα καταστήματα σε απίστευτα γρήγορες κινήσεις και να κλέβουν τα ακριβά προϊόντα.

Από τα τέλη Αυγούστου έως το Σεπτέμβριο, έξι καταστήματα της Apple στην περιοχή, είχαν αναφερθεί 9 τουλάχιστον ληστείες.

Την Κυριακή, ένα κατάστημα της Apple στην περιοχή Santa Rosa επίσης λεηλατήθηκε για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με την Fox News.