Τότε κυκλοφόρησε το πρώτο «μουσικό βίντεο» στον κόσμο! (photos+video)

Τότε κυκλοφόρησε το πρώτο «μουσικό βίντεο» στον κόσμο! (photos+video)

Η απάντηση σίγουρα θα σας εκπλήξει!

Μπορεί στις μέρες τα videoclips να θεωρούνται δεδομένα για την δουλειά των τραγουδιστών και της βιομηχανίας της μουσικής, ωστόσο, πριν από πολλά χρόνια, ουδείς μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο.

Βασικά για να είμαστε ακριβείς, πολλοί δεν μπορούσαν να φανταστούν κάτι τέτοιο, εκτός από τους Edward Marks και Joe Stern. Οι δύο εκδότες παρτιτούρων δημιούργησαν το πρώτο μουσικό βίντεο το 1894, ήτοι πριν από 125 χρόνια, με την βοήθεια του ηλεκτρολόγου George Thomas.

Ο τελευταίος με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα της εποχής που είχε την ονομασία «Magic Lantern», πρόβαλε μία σειρά από φωτογραφίες την στιγμή που παιζόταν live το τραγούδι «The Little Lost Child». Το πρώτο εγχείρημα δεν ήταν θετικό, μια και μερικές φωτογραφίες δεν εμφανίστηκαν ή είχαν μπει ανάποδα, αλλά μόλις όλα διορθώθηκαν, προκλήθηκε... χαμός και οι παρτιτούρες του τραγουδιού ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις.

Έτσι, πολλοί ακολούθησαν την συγκεκριμένη λογική και πριν την προβολή κάποιας ταινίας υπήρχαν εκτελέσεις «μουσικών βίντεο» των τραγουδιών, αυξάνοντας τις πωλήσεις. Οπότε, το «The Little Lost Child» μπορεί να θεωρηθεί ο προάγγελος των videoclips, όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Δείτε...