Έτσι θα διαγράψετε τις φωτογραφίες σας από το FaceApp (photos)

Έτσι θα διαγράψετε τις φωτογραφίες σας από το FaceApp (photos)

Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών έχει προκαλέσει η νέα εφαρμογή FaceApp.

Μεγάλο... χαμό έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η νέα εφαρμογή, η οποία «επιτρέπει» στους χρήστες να... δουν τον μελλοντικό τους εαυτό. Σίγουρα θα έχετε... πέσει σε κάποιον «υπερήλικα» φίλο σας, εκτός κι αν έχετε προσπαθήσει κι εσείς να δείτε πως θα μοιάζετε σε μερικά χρόνια.

Ωστόσο, λίγο καιρό μετά την τρέλα που επικράτησε στα social media, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να διαγράψουν τις φωτογραφίες και να αποτρέψουν την εφαρμογή να έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν στο «TechCrunch» οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι μέσω του κινητού. Αρχικά, οι χρήστες πρέπει να πάνε στις Ρυθμίσεις (Settings), να επιλέξουν την Υποστήριξη (Support) και να κάνουν Αναφορά (Report a bug).

Στην συνέχεια, μπορείτε να κάνετε αίτημα για διαγραφή όλων των δεδομένων από τους servers της εφαρμογής και θα πρέπει να γράψετε τη λέξη Privacy για να τεθεί σε προτεραιότητα. Όμως, το τελευταίο διάστημα, οι ανάλογες αιτήσεις είναι πάρα πολλές, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση από την εταιρεία.

Ακολούθως μπορείτε να διαγράψετε το FaceApp από το κινητό σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να πάτε πρώτα στις Ρυθμίσεις και να αφαιρέσετε την πρόσβαση της εφαρμογής στις φωτογραφίες σας και μετά να διαγράψετε την εφαρμογή.