Αποκαλύφθηκε το χειριστήριο του PS5 – Γνωρίστε το DualSense (photos)

Αποκαλύφθηκε το χειριστήριο του PS5 – Γνωρίστε το DualSense (photos)

Το οποίο ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε για άλλη μια φορά η πιο πρόσφατη ανακοίνωση της Sony σχετικά με το PlayStation 5. Συγκεκριμένα η εταιρία αποκάλυψε την τελική ονομασία και τις πρώτες φωτογραφίες του χειριστηρίου.

Ο λόγος γίνεται για το DualSense, το οποίο υπόσχεται να φέρει την αίσθηση της αφής στους παίκτες και σε συνδυασμό με την Tempest 3D AudioTech τεχνολογία να προσφέρει μια πιο immersive εμπειρία για τους παίκτες. Τόσο το όνομα όσο και η εμφάνιση του χειριστηρίου δεν ακολουθούν την πεπατημένη.

Η Sony τονίζει ότι έχει κρατήσει τα περισσότερα χαρακτηριστικά που λάτρεψαν οι παίκτες με το DualShock 4, ωστόσο συμπέρανε πως η αίσθηση της αφής δεν μεταφερόταν καλά με το προηγούμενο χειριστήριο. Για το λόγο αυτό ενσωμάτωσε απτική ανάδραση αντί για απλή δόνηση, μια τεχνολογία που θα σας επιτρέψει να αισθάνεστε με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι, όπως όταν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο μέσα στη λάσπη για παράδειγμα.

Συνεχίζοντας, τα L2 και R2 πλέον είναι adaptive triggers και έτσι θα μπορούν να δονούνται όταν για παράδειγμα σημαδεύετε ένα τόξο. Η ενσωμάτωση όλων αυτών ήταν πρόκληση για τους σχεδιαστές της Sony που έβαλαν τα δυνατά τους για να κρατήσουν το μέγεθος και το βάρος όσο το δυνατόν χαμηλότερα, διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή μπαταρία. Σ

ίγουρα βέβαια οι εικόνες κάνουν το χειριστήριο να φαίνεται πιο μεγάλο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε όταν το πιάσουμε στα χέρια μας. Η επόμενη μεγάλη αλλαγή είναι η εμφάνιση. Για πρώτη φορά, το βασικό χειριστήριο συνδυάζει δύο χρώματα αντί για ένα. Στο φουτουριστικό στυλ έρχεται να προστεθεί και η φετινή μπάρα, η οποία πλέον περιβάλει το touchpad.

Στα νέα χαρακτηριστικά τώρα, η Sony έχει προσθέσει ένα σύστημα μικροφώνων που θα σας επιτρέπει να μιλάτε με τους φίλους ακόμα και αν δεν έχετε συνδεδεμένα ακουστικά.

Τέλος, το Share πλήκτρο αποτελεί παρελθόν και τη θέση του έχει πάρει το ‘Create’, για το οποίο η εταιρία υποσχέθηκε πως θα μιλήσει στο μέλλον.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Sony.

Πηγή: unboxholics.com