«Δεν θα πληρώνουμε τον κάθε ανίκανο Σπάθα»

«Δεν θα πληρώνουμε τον κάθε ανίκανο Σπάθα»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης, στην παρέμβασή του στη Βουλή για το πόθεν έσχες του Ηλία Σπάθα.

Σάλος έχει προκληθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την απαράδεκτη διαιτησία του Ηλία Σπάθα στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός. Ο Πειραιώτης ρέφερι ήταν τραγικός, το ίδιο και οι βοηθοί του, ευνοώντας τους φιλοξενούμενους. Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν, με τον Αστέρα Τρίπολης να αντιδρά μέσω επίσημης ανακοίνωσης – με καθυστέρηση 48 ωρών βέβαια – και τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έχουν οργισμένες αντιδράσεις και να αναζητούν τρόπους έτσι ώστε να ανατραπεί το σαθρό κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης, σε παρέμβασή του στη Βουλή την Τρίτη (04/11), ζήτησε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Ηλία Σπάθα και στην τοποθέτησή του χρησιμοποίησε αρκετά σκληρές εκφράσεις. Ο κ. Ψυχάρης επεσήμανε πως διαιτητές τύπου Σπάθα θα πρέπει να ελεγχθούν αυστηρά και αν κριθούν ακατάλληλη να απομακρυνθούν δια παντώς από τον χώρο του ποδοσφαίρου. «Δεν θ' αδικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι προσπάθειες του ελληνικού ποδοσφαίρου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η τοποθέτηση του κ. Ψυχάρη, ανέφερε:

«Επειδή υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και επειδή διάφοροι, που δεν θέλω να πω πως χρηματοδοτούνται: Αν και θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος πόθεν έσχες σε διάφορους διαιτητές όπως ο Σπάθας, που έχει και το θράσος, να κάνει δηλώσεις ότι «είναι καλός». Να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Σπάθα κι αν αποδειχθεί, πως απλώς είναι ανίκανος, να παραιτηθεί και να μην ξανακάνει διαιτησία. Να μην ξαναδιαιτητεύσει ποτέ.

Κι επειδή θα μου πείτε ότι «δεν μπορείτε να ελέγξετε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ», να σταματήσει η χρηματοδότηση. Εμείς οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώνουμε τον κάθε ανίκανο Σπάθα, να τον πληρώνει μόνη της. Δεν θ' αδικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι προσπάθειες του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πηγή: onsports