Τα πολύχρωμα κτήρια του El Alto (photos)

Τα πολύχρωμα κτήρια του El Alto (photos)

Υπέροχες εικόνες... 

Η πόλη El Alto βρίσκεται στη Βολιβία και τα σπίτια είναι χαμηλά, πλινθόκτιστα, που μοιάζουν ημιτελή με τις άβαφες προσόψεις τους, μονότονα και καταθλιπτικά…

Έτσι οι κάτοικοι αποφάσισαν να τα ζωντανέψουν προσθέτοντας πινελιές χρώματος όπου μπορούσαν, ενώ κάνουν και σχέδια σε παράδοξες μορφές. Αιχμή του δόρατος αυτής της νέας αρχιτεκτονικής επανάστασης είναι ο αυτοδίδακτος αρχιτέκτονας Freddy Mamani Silvestre, που θέλει να αλλάξει ολόκληρη την πόλη. Μάλιστα, οι επεμβάσεις του γίνονται όχι μόνο εξωτερικά στα κτήρια αλλά και στο εσωτερικό, σε μερικές περιπτώσεις εστιατορίων και ξενοδοχείων, που πλημμυρίζουν χρώμα.

Η πόλη ιδρύθηκε μόλις πριν από έναν αιώνα και ήταν αρχικά μια παραγκούπολη στα περίχωρα της Λα Παζ. Αλλά τα τελευταία χρόνια, το προάστιο έχει ξεπεράσει τη Λα Παζ και έχει γίνει η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Βολιβίας μετά τη Santa Cruz. Είναι επίσης μία από τις ψηλότερες μητροπόλεις στον κόσμο και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στη Νότια Αμερική.

Αν και οι κριτικοί έχουν απορρίψει τα έντονα χρώματα του και τα εξωφρενικές σχέδια, λέγοντας πως είναι κιτς, άλλοι πιστεύουν σε αυτόν και υποστηρίζουν ότι θα κάνει για το El Alto ό,τι ο Αντόνι Γκαουντί έκανε για τη Βαρκελώνη και ο Oscar Niemeyer για την Brasília, αλλάζοντας εντελώς το σχήμα και την αισθητική της πόλης. Ο ίδιος λέει: «Σε 20 χρόνια, τα μισά από τα σπίτια εδώ θα έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με το στυλ μου».

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις