Αυτό είναι το ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων με τις διαφορετικές παραλίες (photos+video)

Αυτό είναι το ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων με τις διαφορετικές παραλίες (photos+video)

Οι παραλίες του είναι εξαιρετικής ομορφιάς.

Κάθε παραλία που θα συναντήσει κάποιος που θα επισκεφτεί το νησί θα διαπιστώσει πως είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες, λόγω των ιδιαίτερων πετρωμάτων που την περικλείουν. Αυτό… επιτρέπει στο εν λόγω νησί να ξεχωρίζει όχι μόνο στις Κυκλάδες αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πολλές είναι προσβάσιμες από την ξηρά, ενώ σε άλλες η πρόσβαση γίνεται μόνο από την θάλασσα και σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου να «κλέβουν» την καρδιά των επισκεπτών.

Ο σημαντικότερος λόγος που επιτρέπει στις παραλίες της Μύλου, περί ης ο λόγος, να είναι διαφορετικές έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι ένα ηφαιστειακό ελληνικό νησί, το οποίο έχει δώσει σημαντικό μεταλλευτικό πλούτο από τους προϊστορικούς χρόνους όπου κατοικείται. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον οψιδιανό, την καολίνη, τους ποζολάνους αλλά και μπεντονίτη και περλίτη.

Η δυτική πλευρά του νησιού θεωρείται ως η πιο άγρια και γοητευτική, όπου υπάρχουν ελάχιστοι οικισμοί και παλιά ορυχεία, ενώ σχεδόν όλη η δυτική Μύλος ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000. Εκεί ανήκει η Αχιβαδόλιμνη η οποία κάποτε ήταν γεμάτη αχιβάδες εξ ού και το όνομά της, ενώ είναι ο μεγαλύτερος φυσικός υγρότοπος των Κυκλάδων, σημαντικός σταθμός μεταναστευτικών πτηνών. Η νοτιοδυτική πλευρά της Μήλου είναι βιότοπος της μεσογειακής φώκιας ενώ το υπόλοιπο δυτικό μέρος του νησιού, είναι βιότοπος της κόκκινης οχιάς της Μήλου και της σαύρας.

Ένα από τα πιο διάσημα αγάλματα της Ελληνιστικής εποχής βρέθηκε στο νησί το 1820 και πρόκειται για την Αφροδίτη της Μύλου, η οποία κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ενώ στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού βρίσκεται αυθεντικό αντίγραφο που δημιουργήθηκε στα εργαστήρια του γαλλικού μουσείου. Το άγαλμα βρήκε κάποιος γεωργός με το όνομα Γεώργιος Κεντρωτάς, ο οποίος, μη γνωρίζοντας την αρχαιολογική του αξία, το έκανε φράχτη στο χωράφι του. Όταν αντιλήφθηκε η Γαλλική αρχαιολογική υπηρεσία την αξία του ευρήματος, το αγόρασε αμέσως από τον αγρότη για 400 γρόσια. Πολλοί αρχαιοκάπηλοι, αλλά και κάτοικοι του νησιού, προσπάθησαν να το κλέψουν χωρίς επιτυχία. Το άγαλμα φορτώθηκε και μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Κατά τη βίαιη μεταφορά χάθηκαν τα δύο χέρια του αγάλματος.

Σύμφωνα με το κανάλι «Singular Pulse» στο Youtube, η Μύλος είναι το όμορφο νησί της Ελλάδας, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει ένα βίντεο που παρουσιάζει τις ομορφιές του νησιού.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.