Μία μικρή… Ιταλία στην Ελλάδα (photos)

Μία μικρή… Ιταλία στην Ελλάδα (photos)
Intime News

Ύμνοι της Daily Mail για ελληνικό νησί

Κάθε χρόνο τα ελληνικά νησιά αποτελούν το ιδανικό μέρος χιλιάδων τουριστών για καλοκαιρινές διακοπές.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικό λόγω κορονοϊού παγκοσμίως, όμως ακόμα και έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα η χώρα μας διαφημίζεται από ξένα ΜΜΕ.

«Η Ερμούπολη είναι από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μικρά σοκάκια, ούτε ασβεστωμένα σπίτια, αντίθετα έχει μεγάλες πλατείες, υπέροχες εκκλησίες και αρχοντικά σε παστέλ χρώμα που μοιάζουν περισσότερο με ιταλικά από ότι ελληνικά», αναφέρει στην εισαγωγή του το εγκωμιαστικό άρθρο της Daily Mail για το ελληνικό νησί, τη Σύρο.

Και συνεχίζει: «Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα της Σύρου, ένα νησί 22.000 κατοίκων στη μέση των Κυκλάδων και πολλοί το χρησιμοποιούν ως pit stop ανάμεσα στη Μύκονο και τον Πειραιά».

Η Ερμούπολη είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Σύρου. Ιδρύθηκε το 1820 από πρόσφυγες από τα νησιά Χίο, Ψαρά, Κάσο και Κρήτη, οι οποίοι μετέτρεψαν την Ερμούπολη σε κύριο ελληνικό λιμάνι μέχρι την άνοδο του Πειραιά.

Τα αρχοντικά σπίτια με το νεοκλασικό στιλ αλλά και οι χαρακτηριστικές εκκλησίες είναι αυτά που ξεχωρίζουν τη Σύρο σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Η κεντρική πλατεία, η πλατεία Μιαούλη, φιλοξενεί το δημαρχείο. Το Θέατρο Απόλλων λίγο πιο πέρα θεωρείται από πολλούς ως μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τρούλο και κορινθιακές κολώνες, η μεσαιωνική πόλη της Άνω Σύρου, που βρίσκεται σε έναν απότομο λόφο με πανοραμική θέα στο λιμάνι κάνει τη Σύρο ιδιαίτερα αγαπητή σε Έλληνες και ξένους.

Ένα από τα αναπτυγμένα θέρετρα του νησιού είναι ο Γαλησσάς, που φιλοξενεί εστιατόρια που προσφέρουν γευστικό φαγητό βασισμένο στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αλλά και το Κίνι, ένα ψαροχώρι με ήσυχο λιμάνι.

Ένα ταξίδι στη Σύρο πρέπει να περιλαμβάνει και το πέρασμα από τα Γραμματά, έναν προστατευμένο κόλπο με ιριδίζοντα νερά. Αν ακολουθήσει κανείς την ακτογραμμή θα καταλήξει σε ένα βραχώδες ακρωτήριο, όπου ναυτικοί έχουν χαράξει μηνύματα ευγνωμοσύνης από την αρχαιότητα.

Εκτός από τα αρχοντικά και τις πλατείες, οι παραλίες στη Σύρο είναι επίσης ένα στοιχείο για το οποίο πολλοί την επιλέγουν ως τον καλοκαιρινό τους προορισμό.

Πηγή: perierga.gr

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.