Η πιο γραφική λίμνη της Αυστρίας κι ένα τοπίο μαγικό... (video)

Η πιο γραφική λίμνη της Αυστρίας κι ένα τοπίο μαγικό... (video)

Κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, στην περιοχή Salzkammergut υπάρχει μια γραφική λίμνη, η Fuschl η οποία έχει έκταση 2,7 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 65 μέτρα.

Έχει εξαιρετική ποιότητα νερού καθώς και εξαιρετικά καλά διατηρημένη υποβρύχια βλάστηση στη φυσική της κατάσταση. Το ιδιαίτερο χρώμα της σε μαγεύει με την πρώτη ματιά, ενώ στα ακύμαντα νερά της αντικατοπτρίζεται το απαλό τοπίο των ορεινών βοσκοτόπων καθώς και των γύρω βουνών. Πρόκειται για ένα φυσικό παράδεισο που τοποθετείται ανάμεσα σε έξι πόλεις- θέρετρα, τα οποία σε προσκαλούν σε μια δραστήρια χαλάρωση.

Η ζεστασιά και η φιλοξενία ακτινοβολούν από όποιο σημείο και αν βρεθείς, ενώ η αίσθηση του να βρίσκεσαι ανάμεσα σε γραφικές κορυφές και καταπράσινα λιβάδια, είναι μοναδική. Η παρθένα φύση σε προσκαλεί, άλλοτε για πεζοπορία στο χιονισμένο χειμερινό τοπίο, κι άλλοτε για μια περιήγηση με ποδήλατο στα αλπικά λιβάδια, κατά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Μπορείς να ξεκινήσεις από το γραφικό Hintersee με τις ήρεμες παραλίες και να προχωρήσεις έως το Faistenau σε μια αξέχαστη πορεία με καταπληκτική θέα. Να επιβιβαστείς από το Fuschl am See στην ηλεκτρική ξύλινη φορτηγίδα και να παρατηρήσεις το κάστρο Fischerei στο Hof, μέσα από μια μοναδική βαρκάδα.

Και αν ανήκεις στην κατηγορία σκιέρ cross-country, να κάνεις σκι αντοχής με φωτιστικά σε πίστες πολλών χιλιομέτρων, να ταΐσεις ελάφια και να κάνεις βόλτα με έλκηθρο, και ναι, τότε θα αισθανθείς ότι ανήκεις πραγματικά και εσύ σε αυτό το ήρεμο μέρος που περιτριγυρίζεται από αυτό το πανέμορφο «μπλε κόσμημα».

Και βέβαια, από όπου και αν βρεθείς, ρίξε μια ματιά στα νερά της λίμνης και μπορεί να θυμηθείς αρκετά από τα παραμύθια που σου διάβαζαν όταν ήσουν και εσύ παιδί…