Το χωριό της Ελλάδος όπου οι κάτοικοι μιλούν… σφυρίζοντας! (video)

Το χωριό της Ελλάδος όπου οι κάτοικοι μιλούν… σφυρίζοντας! (video)

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε ο Παναγιώτης Τζαναβάρης, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου απανταχού Αντιωτών, αναφορικά με την σφυριχτή γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Αντιάς, ενός χωριού της Εύβοιας.

«Αυτή η γλώσσα πάει πίσω πολλούς αιώνες, και ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με την ιστορία των Αντιωτών. Επειδή οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ταξίδεψαν στην Μεσόγειο, δεν αποκλείεται η σφυριχτή γλώσσα της Αντιάς να είναι η μητέρα της σφυριχτής γλώσσας που υπάρχει σε όλα τα μέρη της Μεσογείου, όπως είναι τα Κανάρια Νησιά, τα Πυρηναία και το Μαρόκο», είπε ο κ. Τζαναβάρης.

«Το δύσκολο είναι να μάθεις να σφυρίζεις με αυτό τον τρόπο. Άπαξ και σφυρίζεις, από την εμπειρία μου, καθώς την έχω διδάξει τη σφυριχτή γλώσσα, οι πρώτοι μου μαθητές μέσα σε δέκα ημίωρα είχαν γίνει άριστοι», συνέχισε ο ίδιος.

«Θέλει πολύ προσωπική προσπάθεια. Ο καθένας έχει δικό του τρόπο που σφυρίζει. Άλλοι βάζουν τα δάχτυλα στο στόμα. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Είναι μια τεχνική πώς θα βρει κάποιος μόνος του το σφύριγμα», κατέληξε ο κ. Τζαναβάρης, πριν μας καλημερίσει στη μελωδική γλώσσα του!

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για όσα συμβαίνουν στο Survivor.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest