Στην κορυφή της Ευρώπης οι ελληνικές θάλασσες (video)

Στην κορυφή της Ευρώπης οι ελληνικές θάλασσες (video)

Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της Ευρώπης με τα πιο καθαρά νερά για κολύμβηση και σαρώνει στις γαλάζιες σημαίες.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού οργανισμού περιβάλλοντος η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα με πεντακάθαρα νερά εξαιρετικής ποιότητας κολύμβησης.

Στην κορυφή του πίνακα φιγουράρει πρώτη η Κύπρος, ακολουθεί η Αυστρία και στην τρίτη θέση είναι η χώρα μας. Τη χρυσή πεντάδα συμπληρώνουν η Μάλτα και η Κροατία.

Από τους Λειψούς όπου βρίσκεται με ερευνητικό σκάφος για δράση για την προστασία των θαλασσών η υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου μίλησε στο MEGA για την διάκριση των θαλάσσιων υδάτων μας.

«Ναι, έχουμε υγιείς θάλασσες αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να προστατεύουμε και να προσέχουμε, έτυχε να μην έχουμε βιομηχανίες κοντά σε θαλάσσιες περιοχές».

Η Ελλάδα σάρωσε και στις γαλάζιες σημαίες . Κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία και ανάμεσα σε 47 χώρες με 497 βραβευμένες ακτές.

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Χαλκιδική, με 85 γαλάζιες ακτές, ακολουθεί η Ρόδος με 34,τα Χανιά με 33 η Κεφαλλονιά με 15 και η Λευκάδα με 7 γαλάζιες ακτές.

«Είναι πολύ σημαντικό μια ακόμη διάκριση τουρισμός και περιβάλλον συμπλέουν αλλά αυτά βοηθούν και εξασφαλίζουν αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης χαρακτηρίζεται ανάλογα με τα επίπεδα των βακτηρίων που ανιχνεύονται.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest