Κωλοσούρτης: 30 «φουρκέτες» και μια ειδική διαδρομή που οδηγεί την αδρεναλίνη στα ύψη... (vid)

Κωλοσούρτης: 30 «φουρκέτες» και μια ειδική διαδρομή που οδηγεί την αδρεναλίνη στα ύψη... (vid)

Κωλοσούρτης… λέγεται η «ειδική διαδρομή» Αργολίδας – Τρίπολης που μετρά 30 απίθανες στροφές και προκαλεί δέος!

Πρόκειται για την παλαιά εθνική οδό Άργους – Τρίπολης, η οποία χαράχτηκε με περισσότερες από τριάντα «φουρκέτες», όπως αποκαλούνται οι στροφέ 180 μοιρών και διέρχεται από τους ορεινούς όγκους του Κτενιά ως το διάσελό του, τα Παλιάλωνα και τον Αχλαδόκαμπο για να καταλήξει στην Τρίπολη.

Ο Κωλοσούρτης, ήταν παλιά η μεγαλύτερη οδική καρμανιόλα της Ελλάδας, δρόμος που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να στείλει στη φυλακή όποιους τον σχεδίασαν, καθώς αποτέλεσε για χρόνια τόπο τροχαίων δυστυχημάτων.

Στην αρχική του σχεδίαση περιλάμβανε όλα τα εγκλήματα καθώς ήταν πολύ στενός, είχε στροφές 180 μοιρών κολλητά στον γκρεμό με ανάποδη κλίση και γλιστερό οδόστρωμα, δεν είχε σήμανση, δεν είχε μπάρες, και από εκεί περνούσε όλη η κίνηση για Τρίπολη και νότια Πελοπόννησο, αφού ήταν ο μοναδικός δρόμος. Όταν έβρεχε ή χιόνιζε, μόνο οι τυχεροί κατάφερναν να τον περάσουν χωρίς ατύχημα. Τα δεκάδες εικονοστάσια που ήταν στημένα στα σημεία των ατυχημάτων είχαν σχηματίσει ένα θλιβερό σύνολο που θύμιζε νεκροταφείο.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε το βίντεο στο Restarttourism.gr.