Η άγνωστη μυστική παραλία λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα - Πώς θα πάτε

Η άγνωστη μυστική παραλία λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα - Πώς θα πάτε

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται μία εντυπωσιακή, παραδεισένια παραλία που λίγοι γνωρίζουν. Ονομάζεται «Καραγκιόζης» και είναι στη Βουλιαγμένη.

Μια παραγκούπολη στην καρδιά της Βουλιαγμένης που καταλαμβάνει ένα κομμάτι ανυπολόγιστης εμπορικής αξίας γης με δική της εκπληκτική παραλία που το όνομα αυτής είναι «Καραγκιόζης», αν και ορισμένοι γνωρίζουν την εν λόγω συνοικία ως «Παράγκες».

Πώς θα πάτε;

Φτάνοντας κανείς στις παράγκες της Βουλιαγμένης, βλέπει μια παλιά πινακίδα με την επιγραφή «Αρχιεπισκοπή Αθηνών - Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης».

Ένας δρόμος που έχει στρωθεί με ασφαλτο σε οδηγεί σε μια πευκόφυτη έκταση που «επιβιώνουν» περίπου 35 ξύλινα σπίτια, μερικά από τα οποία στέκουν ακόμα και κάποια εξ αυτών είναι... προνομιούχα αφού έχουν θέα τη θάλασσα.

Κατά καιρούς πολλοί έχουν περάσει από εδώ: Από τους μόνιμους ενοίκους όσο λειτουργούσαν σε αυτούς που τα έμαθαν ως «Παράγκες».

Άλλοι έρχονται για να απολαύσουν από εδώ το ηλιοβασίλεμα, άλλοι για να κάτσουν με την παρέα τους να συζητήσουν μακριά από τη φασαρία της πόλης, ενώ όπως μπορεί ήδη να έχετε σκεφτεί. δεν έχουν λείψει και τα αυτοσχέδια «μπάρμπεκιου πάρτι».

Οι «Παράγκες της Βουλιαγμένης» λειτούργησαν από το 1944 μέχρι τις αρχές του 2000, όταν και βγήκαν σε πλειστηριασμό για εκμίσθωση ως εξοχικές κατοικίες.

Πάντως, εδώ και 20 χρόνια, ακούστηκαν διάφορα σχέδια της Αρχιεπισκοπής για αξιοποίηση του «φιλέτου» της Βουλιαγμένης τα οποία, όμως, ναυάγησαν και οι ξύλινες παράγκες με τις εκατοντάδες ιστορίες από πίσω τους, βρίσκονται στο έλεος της φθοράς του χρόνου.

Δείτε τα εντυπωσιακά του «Up Stories»