Ψάρεμα: Επιασε ζαργάνα 1.5 κιλού και μόλις άνοιξε το στομάχι της έπαθε σοκ (photos)

Ψάρεμα: Επιασε ζαργάνα 1.5 κιλού και μόλις άνοιξε το στομάχι της έπαθε σοκ (photos)

Ψαράς από την Κρήτη παθαίνει... σοκ όταν ανοίγει την κοιλιά ζαργάνας μετά από ψάρεμα!

Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες, η ζαργάνα βάρους 1.5 κιλού περίπου είχε καταπιεί ολόκληρα μωρά λαγοκέφαλους, κάτι που σημαίνει πως το συγκεκριμένο είδος ψαριού εξακολουθεί να ζει και να αναπαράγεται στα νερά της Ιεράπετρας.

«Ψάρευα το βράδυ της Κυριακής έξω από τον λιμενοβραχίονα της Ιεράπετρας, όταν στο αγκίστρι μου πιάστηκε μια μεγάλη ζαργάνα και χαρούμενος έτρεξα στο σπίτι μου να την καθαρίσω και να την μαγειρέψω, γιατί είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές. Όταν αφαίρεσα τα εντόσθια της, είδα με έκπληξη ότι, στο στομάχι της είχε δεκάδες μικρούς λαγοκέφαλους, πράγμα το οποίο με φόβισε γιατί γνωρίζω καλά την τοξικότητα τους.

Πήρα το Λιμεναρχείο και ρώτησα αν μπορώ να το καταναλώσω άφοβα αλλά οι λιμενικοί δεν μπορούσαν υπεύθυνα να μου απαντήσουν. Τότε πήρα τον κτηνίατρο Μιχάλη Σπυριδάκη, ανάφερα το γεγονός και εκείνος μου ζήτησε να δει το ψάρι και το περιεχόμενο του στομαχιού του και να εξετάσει εργαστηριακά την τοξικότητα τους.

Έπειτα κάλεσα εσάς που μου συστήσατε να απευθυνθώ επίσης, στην ειδική ιχθυολόγο της ΔΑΟΚ Λασιθίου την κ. Ελένη Ψόχιου, αλλά και στην κ. Νότα Περιστεράκη στο ΕΛΚΕΘΕ.

Είμαι από τους τρείς πρώτους ερασιτέχνες αλιείς, που πριν από μερικά χρόνια έπιασε τους πρώτους λαγοκέφαλους στη θάλασσα της Ιεράπετρας, και συνεχίζω να ζω με την απορία πως δεν έχει βρεθεί ακόμη ο θηρευτής αυτού του επικίνδυνου για την αλιεία είδους», ανέφερε ο 31χρονος ερασιτέχνης αλιέας Ηλίας Τσέρος.

Δείτε στην γκάλερι τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Πηγή: www.neakriti.gr