Πώς είναι σήμερα ο περίφημος λόφος των Windows XP; (photos)

Πώς είναι σήμερα ο περίφημος λόφος των Windows XP; (photos)

Μία φωτογραφία που κανείς... παλιός δεν θα ξεχάσει! 

Ένας φωτογράφος που μάλλον δε γνωρίζετε, ο Charles O’Rear, έχει καταγράψει ίσως την πιο διάσημη φωτογραφία του κόσμου. Γνωστός σήμερα με την ονομασία Bliss, o λόφος της φωτογραφίας απαθανατίστηκε ένα απόγευμα Παρασκευής, τον Ιανουάριο του 1996. Ο O’Rear την ανέβασε σε μία υπηρεσία stock φωτογραφιών και όταν την ανακάλυψε η Microsoft δύο χρόνια μετά, τον πλήρωσε ένα άγνωστο εξαψήφιο ποσό για τα δικαιώματα πριν τη χρησιμοποιήσει για το περίφημο wallpaper των Windows XP, καταλήγοντας στην επιφάνεια εργασίας εκατομμυρίων ανθρώπων, με πολλούς από αυτούς να μην καταλαβαίνουν καν πως πρόκειται για αληθινή φωτογραφία.

Παρά την εξαιρετικά πετυχημένη καριέρα του O’Rear ως φωτογράφος των Los Angeles Times, The Kansas City Star και για πάνω από δύο δεκαετίες του National Geographic, γνωρίζει πως ο λόφος Bliss είναι ο λόγος που θα τον θυμούνται.

Ο αρχισυντάκτης του SFGate αποφάσισε να δει πώς είναι σήμερα ο περίφημος λόφος των Windows. Τον εντόπισε κοντά στον Αυτοκινητόδρομο 12, στη Sonoma της California και πλέον δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική φωτογραφία. “Πνιγμένος” σε ατελείωτες σειρές αμπελιών θυμίζει ελάχιστα το καταπράσινο τοπίο του wallpaper. Μάλιστα, όπως του ανέφερε ο O’Rear, μόλις λίγα χρόνια μετά τη φωτογραφία ο λόφος μετατράπηκε σε αμπελώνα και η ευρύτερη περιοχή της St. Helena γέμισε εξοχικές κατοικίες.

Πηγή: unboxholics.com

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest