Τι σημαίνουν a.m. και p.m. για την ώρα στα αγγλικά; Ελάχιστοι γνωρίζουν (video)

Εσείς ξέρετε την σωστή απάντηση;

Μπορεί να θεωρείτε πως γνωρίζει ακριβώς τι σημαίνουν τα a.m. και p.m. αλλά πιστέψτε μας, δεν είναι ακριβώς αυτό που έχετε σκεφτεί ή μπορεί και να σας έχει μεταφερθεί λανθασμένα από κάποιον άλλον.

Συγκεκριμένα, πολλοί θεωρούν πως a.m. είναι τα αρχικά γράμμα για την φράση «after midnight» ή στα ελληνικά «μετά τα μεσάνυχτα» και p.m. σημαίνει - κατά το ίδιο σκεπτικό - «past midday», το οποίο μεταφράζεται «μετά το μεσημέρι». Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Η σωστή απάντηση είναι πως τα αρκτικόλεξα προέρχονται από τα λατινικά και έχουν την ίδια έννοια με τα ελληνικά. Όπως το «π.μ.» σημαίνει «προ μεσημβρίας» και το «μ.μ.» σημαίνει «μετά μεσημβρίαν», έτσι το «a.m.» σημαίνει «ante merīdiem» και το «p.m.» σημαίνει «post merīdiem».

Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να πουν, αλλά και να γράψουν την ώρα πιο… ηλεκτρονικά και μετά τις 12 το μεσημέρι δεν… συνεχίζουν λέγοντας «Μία», αλλά 13:00. Όμως, ακόμα και τώρα, πιο διαδεδομένο παραμένει το σύστημα των δύο 12ωρων, κυρίως στον προφορικό λόγο.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανικός σε σχολείο - Δύο παιδιά ανακάλυψαν κάτι τρομερό στην οροφή (video)

Το απόλυτο κόλπο για να διώξετε μακριά τα κουνούπια (video)

Πήγε να πλύνει το αμάξι αλλά έγινε… ρεζίλι (video)