Ανακαλύφθηκε νέο είδος καρχαρία που «περπατάει» (video)

Ένα είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες.

Ανατροπή στην αντίληψη που υπάρχει πως οι καρχαρίες είναι ένα από τα ζώα που εξελίσσονται πιο αργά σε σχέση με τα υπόλοιπα έρχεται να… δώσει μία νέα ανακάλυψη που έγινε πρόσφατα από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα μ’ ένα έγγραφο που… προέρχεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Conservation International, το Πανεπιστήμιο του Queensland, το Ινδονησιακό Ινστιτούτο Επιστημών, το Αυστραλιανό CSIRO και το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος καρχαρία στη Γη που… περπατάει.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Το νέο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία και φαίνεται πως χρησιμοποιούν τα πτερύγιά τους για να… περπατούν. Αυτό άλλωστε υποστήριξε και ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Συντηρήσεων των προγραμμάτων Ασίας-Ειρηνικού Θαλάσσιου, Δρ. Μαρκ Έρντμαν.

«Βρήκαμε τους καρχαρίες, που χρησιμοποιούν τα πτερύγια τους για να "περπατούν". Οι καρχαρίες κυριαρχούν στους ωκεανούς για περισσότερα από 400 εκατομμύρια χρόνια. Αυτή η ανακάλυψη αποδεικνύει ότι οι σύγχρονοι καρχαρίες έχουν αξιοσημείωτη εξέλιξη και ικανότητα προσαρμογής στις περιβαλλοντικές αλλαγές», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι συμβαίνει όταν ακουμπήσει μύγα το φαγητό σας (pics)

Γιος φώναξε στη μητέρα του γιατί έπεφτε δέντρο πάνω της (video)

Ιωάννα Τούνη: Στη Μύκονο με μαγιό που κόβει την ανάσα (video)