Αιτωλοακαρνανία: Η αλήθεια πίσω από τον τενεκέ με τα κρυμμένα 50.000 ευρώ!

Αιτωλοακαρνανία: Η αλήθεια πίσω από τον τενεκέ με τα κρυμμένα 50.000 ευρώ!

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, με πρωταγωνιστές δύο αδέλφια, έναν βοσκό και μια… καρδάρα που περιείχε 50.000 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Καραϊσκάκη, όταν ένας βοσκός πήγε στο μίνι μάρκετ που διατηρούν δύο αδέλφια και αγόρασε ένα δοχείο με γάλα.

Ο ένας αδελφός είχε κρύψει μέσα στο δοχείο 50.000 ευρώ, χωρίς να έχει ενημερώσει σχετικά τον αδελφό του, ο οποίος ανυποψίαστος πούλησε το “χρυσό” δοχείο στον βοσκό. Εκείνος, όταν άνοιξε τον τενεκέ, δεν πίστευε στην τύχη του. Άρχισε να σκορπάει χρήματα και κατάφερε να δαπανήσει 14.000 ευρώ, μέχρι τη στιγμή που έγινε αντιληπτός και κλήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που είχαν απομείνει στον νόμιμο κάτοχό τους.

“Είναι δυο αδέλφια που έχουν το μαγαζί εκεί. Κι ο ένας τα είχε κρυμμένα απ’ τον άλλον. Τα είχε ο ένας αδελφός και ο άλλος αδελφός δεν τα ήξερε. Κι επειδή ο ένας τα είχε κρυμμένα μέσα στο μπουκάλι και ο άλλος δεν το ήξερε και το πήρε και το πούλησε. Αφού δεν ήταν… Που να ξέρει ότι είχε μέσα εκεί τα λεφτά ο άλλος. Λογικό είναι”, εξηγεί κάτοικος του χωριού, σύμφωνα με το Mega.

Ο βοσκός, με το ποσό που… κληρονόμησε άθελά του, φαίνεται πως έκανε τις καλύτερες γιορτές της ζωής του. Άρχισε να σκορπά χρήματα, πλουσιοπάροχα και αυτό τελικά, φαίνεται πως πρόδωσε ότι αυτός ήταν και ο κάτοχος του θησαυρού. “Ψάξανε στις κάμερες ποιος είχε πάρει… αυτοί που είχαν πάρει τα τέτοια… εντάξει… Κι εκείνος εκεί, τα βρήκε τώρα τα λεφτά, φτωχός άνθρωπος ήταν, δεν ήταν κάτι τέτοια… ε, είδαν ότι χάλαγε λίγα παραπάνω λεφτά και τέτοια… Δηλαδή και αυτοί, μέσα στην ατυχία τους που έχασαν τα λεφτά, ήταν τυχεροί που τα βρήκε αυτός, που τα χάλασε κατευθείαν. Γιατί άμα τα έβρισκε άλλος και τα έκρυβε δυο – τρεις μήνες, δεν πρόκειται να έβρισκαν τίποτα” συμπλήρωσε ο κάτοικος.

Τελικά, το ποσό των 36.000 ευρώ επεστράφη στον αρχικό του κάτοχο, ενώ για τα υπόλοιπα, ο διακανονισμός μάλλον, θα κρατήσει χρόνια.