Αυτό είναι το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι του 20ου αιώνα στο ίντερνετ (video)

Έχει παίξει πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως - Μαντεύεις ποιο είναι; 

Η Universal Music ανακοίνωσε ότι το single και το video clip του Bohemian Rhapsody έσπασε κάθε ρεκόρ αφού έπαιξε περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως (στο Youtube, Spotify και άλλες πλατφορμες) με αποτέλεσμα να είναι το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι του 20ου αιώνα στο ίντερνετ.

To Bohemian Rhapsody των Queen γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον τραγουδιστή του σχήματος Φρέντι Μέρκιουρι και συμπεριλήφθηκε στον δίσκο A Night at the Opera, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1975. Όταν κυκλοφόρησε ως single αποτέλεσε τεράστια επιτυχία και παρέμεινε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ για εννέα εβδομάδες, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα έως τον Ιανουάριο του 1976.

Το 1991, έφτασε ξανά στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ, παραμένοντας εκεί για πέντε εβδομάδες και έγινε το τρίτο πιο επιτυχημένο single σε πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Το single συνοδεύτηκε με ένα βίντεο για την προώθηση του κομματιού, που θεωρήθηκε πρωτοποριακό με το περιοδικό Rolling Stone να γράφει ότι "εφηύρε το video clip", επτά χρόνια πριν από την έναρξη του MTV".

ΠΗΓΗ