Απίστευτο: Παθαίνει λάστιχο με 290 χλμ/ώρα και σώζεται! (video)

Η εμπειρία του οδηγού έπαιξε καταλυτικό ρόλο...

Στις πίστες τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι έτοιμα για το οτιδήποτε. Ο αστάθμητος παράγοντας είναι πάντα στη «γωνία» και ο καλύτερος οδηγός, με το πιο σωστά προετοιμασμένο αυτοκίνητο μπορεί και να «την πάθει».

Μια Porsche 911 RSR με οδηγό τον Κόρι Φρίντμαν αντιμετώπισε κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό ενώ το κοντέρ του οχήματος, έδειχνε 290 χλμ./ώρα.

Όπως καταλαβαίνουμε, το αυτοκίνητο έγινε αμέσως ανεξέλεγκτο και άρχισε να διαγράφει τη δική του πορεία, η οποία θα ήταν «απευθείας» στο προστατευτικό τοιχίο ή το γρασίδι (εκτός πίστας).

Ευτυχώς πίσω από το τιμόνι καθόταν ένας έμπειρος οδηγός αγώνων, ο οποίος ήξερε τι πρέπει να κάνει και είχε αστραπιαίες αντιδράσεις στο τιμόνι, διορθώνοντας την πορεία του και καταφέρνοντας να κρατήσει την Porsche στο δρόμο.

Φυσικά και η τύχη τον βοήθησε, όχι μόνο οι ικανότητές του!

Βλέποντας αυτό το βίντεο καταλαβαίνουμε και εμείς οι υπόλοιποι, «απλοί» οδηγοί ότι η υπερβολική ταχύτητα μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμη κι αν είμαστε ολομόναχοι σε μια τεράστια ευθεία με φαινομενικά ιδανικές συνθήκες για να τρέξουμε το αυτοκίνητό μας.