Αν ακούς αυτά τα τραγούδια, ίσως έχεις... πρόβλημα! (videos)

Έρευνες λένε πως τα ακούν οι ψυχοπαθείς!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 200 άτομα και βρήκαν πως όσοι έχουν τάσεις ψυχοπάθειας προτιμούν να ακούνε ραπ.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα 200 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και άκουσαν 260 τραγούδια, αυτοί που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στους δείκτες ψυχοπάθειας αποδείχθηκε ότι ήταν φαν του No Diggity των Blackstreet, ενώ υψηλή ήταν και η προτίμηση για το Lose Yourself του Eminem.

Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές που ενθουσιάστηκαν με τα ευρήματα θα είναι να κάνουν την έρευνα σε δείγμα χιλιάδων ατόμων προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ακόμα πιο ασφαλές αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές υπέβαλαν σε ένα παρόμοιο τεστ μια δεύτερη ομάδα εθελοντών και ανακάλυψαν ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει στην «πρόβλεψη» των ψυχοπαθών καθώς προέκυψε ότι όσοι ακούν το My Sharona των The Knack ή το Titanium των Sia ήταν ανάμεσα στα άτομα με τις λιγότερες τάσεις ψυχοπάθειας.

«Μπορεί τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν τους ψυχοπαθείς ως κατά συρροή δολοφόνους με τσεκούρια αλλά στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Μπορεί να εργάζονται ακριβώς δίπλα σας και εσείς να μην έχετε καταλάβει το παραμικρό», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας. Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι ψυχοπαθείς έχουν μια συγκεκριμένη μουσική τάση τότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη αναγνώρισή τους.

«Κανείς δεν θέλει τέτοιοι άνθρωποι να βρίσκονται σε καταστάσεις στις οποίες να μπορούν να κάνουν κακό. Χρειαζόμαστε ένα εργαλείο ώστε να μπορούμε να τους βρίσκουμε χωρίς τη συνεργασία ή την συγκατάθεσή τους», συμπλήρωσε.