Ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο η χαμένη Χρυσή Πόλη ηλικίας 3.500 ετών (photos)

Ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο η χαμένη Χρυσή Πόλη ηλικίας 3.500 ετών (photos)

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη από τον τάφο του Τουταγχαμών

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μίας αρχαίας πόλης 3.500 ετών την οποία περιγράφουν ως τη μεγαλύτερη που έχουν βρει ποτέ στην Αίγυπτο. Ο γνωστός Αιγυπτιολόγος, Zahi Hawass ανακοίνωσε την ανακάλυψη της “χαμένης Χρυσής Πόλης” κοντά στο Luxor, της Κοιλάδας των Βασιλιάδων. Η πόλη γνωστή και ως “The Rise of Aten”, είχε χαθεί κάτω από την άμμο και οι ρίζες της ξεκινούν με τη βασιλεία του Αμενχοτέπ του Τρίτου (Αμένωφις Γ’) και συνεχίστηκε στις μέρες του Τουταγχαμών. Οι αρχαιολόγοι χαρακτηρίζουν την ανακάλυψη ως την πιο σημαντική μετά την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών πριν ένα αιώνα.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2020 ανάμεσα στους ναούς του Ραμσή Γ’ και του Αμένωφις Γ’, 500 χιλιόμετρα νότια από το Κάιρο. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η ομάδα ανακάλυψε σχηματισμούς από τούβλα λάσπης με διάφορες κατευθύνσεις. Μετά από επτά μήνες, έχουν έρθει στο φως αρκετές γειτονιές που περιλαμβάνουν ένα αρτοποιείο με φούρνους και κεραμικά δοχεία αποθήκευσης, καθώς και οδοί με κατοικίες. Βρέθηκαν επίσης κοσμήματα, φυλαχτά και σφραγίδες.

Οι ιστορικοί λένε πως ο Αμένωφις Γ’ κληρονόμησε μία αυτοκρατορία που εκτεινόταν από το Ευφράτη ποταμό στο σύγχρονο Ιράκ και τη Συρία μέχρι το Σουδάν και πέθανε περίπου το 1354 π.Χ. Η βασιλεία του διήρκησε τέσσερις δεκαετίες.

Θα εξαχθούν επίσης πολλές πληροφορίες όσον αφορά τη μέθοδο κατασκευής και διακόσμησης των σπιτιών, τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν και τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας. Έως τώρα έχει αποκαλυφθεί μόνο το 1/3 της περιοχής και οι ανασκαφές θα συνεχιστούν.

Πηγή: unboxholics.com

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest