Προσοχή: Τι πρέπει να ξέρετε για το Mail που σας λέει να βάλετε ανάποδα το Pin σε ATM

Προσοχή: Τι πρέπει να ξέρετε για το Mail που σας λέει να βάλετε ανάποδα το Pin σε ATM

Ενα mail που κυκλοφορεί καιρό στο διαδίκτυο και προσφέρει... προστασία αστυνομική από κλοπή σε ATM, αν πληκτρολογήσεις ανάποδα το Pin, είναι η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων ετών...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το περιεχόμενο του Mail έχει ως εξής: ««Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα. Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.

Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος απ την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε την αστυνομία.
Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στν τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας».

Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, αλλά ούτε και εφαρμογή, ακόμα και την περίοδο που είχε ανακαλυφθεί αυτή η... εφεύρεση του Αμερικανού Ζόζεφ Ζίνγκερ, το 1994. Αυτός επιχείρησε να την πουλήσει στις τράπεζες ως ένα μέτρο προστασίας των πελατών τους από κλέφτες που τους οδηγούσαν στα ΑΤΜ, ομως το μόνο που κατόρθωσε ακόμα και σήμερα ήταν να γελοιποιηθεί η ιδέα του.

Γι' αυτό μην το επιχειρήσετε ποτέ...