Ερχεται ξανά; Πολικό ψύχος και πανελλαδικός... χιονιάς από τις 14 Δεκεμβρίου (Photos)

Ερχεται ξανά; Πολικό ψύχος και πανελλαδικός... χιονιάς από τις 14 Δεκεμβρίου (Photos)

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά και πάλι τα μακροπρόθεσμα μοντέλα πρόγνωσης του καιρού εμφανίζουν πολικές αέριες μάζες να καταφθάνουν στην Ελλάδα και να δημιουργούν συνθήκες πανελλαδικού χιονιά, από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά... Αν επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία θα χιονίσει μέχρι τις βάρκες...

Πρόκειται για μια ψυχρή εισβολή πολύ πιο «παγωμένη» από αυτή που μας επισκέφτηκε στα τέλη Νοεμβρίου και που «κουβαλάει» μαζί της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους -10 βαθμούς σε ορεινές περιοχές και 2-3 βαθμούς κάτω από το μηδέν σε ημιορεινές, αλλά και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Επαναλαμβάνουμε, όμως, πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο η διάταξη των συστημάτων και η τάση της κυκλοφορίας στην ατμόσφαιρα είναι τέτοια που ευνοεί τις συνεχείς καθόδους πολικών αερίων μαζών προς τα νότια, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένα που τώρα άρχισε να φαίνεται στα προγνωστικά μοντέλα, να «σκεπάζει» ολόκληρη τη χώρα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Δείτε τη φωτογραφία με την ανανέωση του χάρτη των θερμοκρασιών στα 850hPa.