Εκτακτο: Τι έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου πριν λίγο για το δριμύ ψύχος και τα χιόνια...

Εκτακτο: Τι έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου πριν λίγο για το δριμύ ψύχος και τα χιόνια...

Ανατροπή δεδομένων βλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις χιονοπτώσεις σε σχέση με τα χθεσινά δεδομένα, όμως το κρύο κλείδωσε και θα είναι δύο φορές πιο ισχυρό από αυτό του προηγούμενου χιονιά. 

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ:

Δυο φορές πιο έντονο το κρύο από αυτό που έδωσε η πρόσφατη ψυχρή εισβολή!
- Περιοχές όπου αναμένεται να επηρεάσει ο χιονιάς από το απόγευμα έως και τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης (κλικ για μεγέθυνση στην εικόνα)

Φίλες και φίλοι καλησπέρα!
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Πέμπτης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες καθώς και πολύ ενισχυμένους νοτιάδες.Στα βόρεια όμως μετά το μεσημέρι οι παγεροί βοριάδες που θα επικρατήσουν θα μετατρέπουν γρήγορα τις βροχές σε χιόνια πρώτα στα ορεινά και μέσα στην νύχτα και σε πεδινές - παραθαλάσσιες περιοχές..

Οσον αφορά στη Θεσσαλονίκη τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία μείωσαν σημαντικά τις χιονοπροσδοκίες των χιονόφιλων για αξιόλογη χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της Παρασκευής περιορίζοντάς τη κυρίως τις βραδινές - νυχτερινές ώρες της Πέμπτης προς την Παρασκευή. αλλά όπως σας είπα και από την περασμένη Κυριακή καλό θα είναι να περιμένουμε και τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης για πιο ασφαλή συμπεράσματα...

Το κύμα ψύχους από τη βορεια Ευρώπη πάντως δείχνει ασυγκράτητο και φαίνεται πως το κρύο που θα ακολουθήσει το Παρασκευοσαββατοκύριακο των Θεοφανίων στα κεντρικά και βόρεια θα είναι δυο φορές πιο έντονο από αυτό που έδωσε η πρόσφατη ψυχρή εισβολή!

Για την εξέλιξη του καιρου από τα Θεοφάνεια και μετά θα σας ενημερώσω μέσα στην ημέρα από εδώ..https://web.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/?_rdr
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου