Χιονιάς Αριάδνη: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει στην Αθήνα; (Photos)

Χιονιάς Αριάδνη: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει στην Αθήνα; (Photos)

Ηδη, ο χιονιάς Αριάδνη έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την εμφάνισή του στη Βόρεια Ελλάδα, ντύνοντας αρκετές περιοχές στα λευκά. Πότε θα ξεκινήσει, όμως, να χιονίζει μέσα στην Αθήνα; Θα το στρώσει;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πρωινής ανανέωσης των προγνωστικών καιρικών μοντέλων, στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα αρχίσει να χιονίζει από αργά απόψε το βράδυ και τα ξημερώματα θα πρέπει οι νιφάδες του χιονιού να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της πόλης. Το Σάββατο, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο καιρός θα κλείνει θα χιονίζει σε όλη την Αθήνα, μέχρι και τον Πειραιά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν και χιονοστρώσεις σε επιφάνειες αυτοκινήτων, πάρκων και δέντρων. Στα Βόρεια Προάστια, πάντως, της Αθήνας, το χιόνιο αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου να έχει στρωθεί για τα καλά και δεν αποκλείεται σε πολλές περιοχές η χιονόστρωση να ξεπεράσει και τα 15 με 20 εκατοστά.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν πως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και ίσως μάλιστα... κορυφωθούν την Κυριακή, ενώ μετά από ένα διάστημα τη Δευτέρα, όπου θα ανοίξει ο καιρός, την Τρίτη θα προκύψει νέος υετός από το πέρασμα ενός νέου χαμηλού από το Αιγαίο, οπότε θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις, κυρίως -όμως- στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, καθώς για ελάχιστη άνοδο της θερμοκρασίας, φαίνεται να χάνει την ευκαιρία για νέα χιονόπτωση, το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τους σχετικούς χάρτες...